Cristina Ibarrola, d'UPN, governava fins ara amb el suport del PP (EFE/Villar López)

"Prefereixo fregar escales": polèmica pel comentari de l'exalcaldessa de Pamplona contra Bildu

Cristina Ibarrola, d'UPN, ha rebut crítiques de l'esquerra per unes paraules que qualifiquen de classistes

RedaccióActualitzat

La fins avui alcaldessa de Pamplona, Cristina Ibarrola, assegura que ella "mai, passés el que passés", seria alcaldessa amb els vots de l'esquerra independentista basca.

"Mai seria alcaldessa amb els vots de Bildu. Mai, passi el que passi. Mai donaria suport a Bildu a canvi de res, passi el que passi. Prefereixo fregar escales", ha dit en una roda de premsa posterior al ple en què EH Bildu, el Partit Socialista de Navarra, Geroa Bai i Contigo-Zurekin s'han unit per tombar el govern d'UPN i el PP.

En la seva intervenció, Ibarrola s'ha mostrat molt ressentida amb els que han donat suport a la moció, i ha assegurat que Joseba Asiron, d'EH Bildu, és "un alcalde legítim", però dubta que ho sigui "ètic ni moral", per la fórmula que ha utilitzat per arribar al poder.

Joseba Asiron ha desbancat Cristina Ibarrola en un ple marcat per la tensió entre partidaris i opositors de la moció de censura (EFE/Villar López)

La fins ara alcaldessa, d'UPN, també ha criticat els altres grups que han subscrit la moció de censura, que "no tenen cap credibilitat".

"Jo no m'asseuria ni amb tu ni amb el PSOE ni amb Geroa Bai, perquè han mentit en tot", ha afegit, a més d'assegurar que aquesta era "una mentida escrita, un pacte escrit només perquè Pedro Sánchez pugui mantenir la butaca de president".

La política també ha dit que els crits que se sentien des del carrer en contra del seu partit li han posat "la pell de gallina" i li han fet recordar "els pitjors temps", tot i que la "tranquil·litza molt saber que la major part de la ciutadania de Pamplona no ho comparteix".

El nou alcalde ha sortit al balcó per saludar els milers de persones que s'havien aplegat a la plaça (EFE/Villar López)

PSOE, Díaz i Montero critiquen el classisme d'Ibarrola

Les paraules de la ja exalcaldessa han rebut immediatament la condemna per part de l'esquerra, que ha qualificat Cristina Ibarrola de classista.

Els socialistes s'hi han referit així través de la xarxa social X:

 

També a través d'X, la líder de Sumar i vicepresidenta segona del govern espanyol, Yolanda Díaz, ha afirmat que les dones que freguen escales "exerceixen una tasca social fonamental i la seva feina ha de ser pagada i reconeguda".

"Una raó més per a la moció de censura a Pamplona", ha proclamat referint-se a les manifestacions d'Ibarrola.

Un altre dirigent que s'ha referit a aquestes paraules a través d'X és l'exministra i dirigent de Podem Irene Montero, que ha assenyalat que "si no es freguen escales, es para el món".

"És classisme i és masclisme que oblida que les tasques de cures, realitzades majoritàriament per les dones, sostenen la vida", ha conclòs, a més de donar l'enhorabona als veïns de Pamplona pel canvi polític a l'alcaldia.

ARXIVAT A:
Bildu
Anar al contingut