El cartell de la sèrie "Narcos" que hi ha a la Puerta del Sol de Madrid
El cartell de la sèrie "Narcos" que hi ha a la Puerta del Sol de Madrid
Madrid

Polèmica per un anunci de la sèrie "Narcos" que desitja una "blanca Navidad"

El govern colombià i el Partit Popular demanen la retirada d'un anunci de Netflix a la Puerta del Sol protagonitzat pel Pablo Escobar de la sèrie "Narcos"

Actualitzat

"Oh, blanca Navidad". Unes paraules gens sorprenents en aquesta època de l'any... si no fos que va acompanyat de la cara del narcotraficant colombià Pablo Escobar. O, més ben dit, de l'actor brasiler Wagner Moura, el Pablo Escobar de la sèrie "Narcos", que emet la distribuïdora de televisió i cinema per streaming Netflix. La fàcil associació d'idees no ha agradat gens ni al govern colombià ni al Partit Popular, que ja han demanat la retirada de l'anunci.

La ministra d'Exteriors de Colòmbia, María Ángela Holguín, va demanar dimarts que es retirés el cartell perquè no ajudava als "esforços" que ha fet el seu país per superar la imatge vinculada al narcotràfic. L'ambaixada colombiana a Madrid s'ha posat en contacte tant amb l'Ajuntament com amb Netflix per aconseguir que es retiri el cartell.

La cap de la diplomàcia del govern de Juan Manuel Santos ha rebut aquest dijous el suport de la presidenta de la Comissió per a l'Estudi del Problema de Drogues del Congrés, la diputada del PP Carmen Quintanilla. La diputada ha advertit que "un narcotraficant mai pot ser un heroi". Quintanilla rebutja que Netflix pugui fer referència a un "Nadal blanc" i ha recordat que "en l'argot delictiu de la droga, a la cocaïna se l'anomena neu".

 

 

L'Ajuntament diu que no és competència seva

La portaveu del govern municipal, Rita Maestre, considera que el consistori no és competent per retirar l'anunci. Maestre ha admès que han rebut una carta de l'ambaixada de Colòmbia, però suggereix que exposi les queixes a altres organismes. La portaveu de l'equip municipal ha indicat que respondran a l'ambaixador que l'anunci de Netflix "no incompleix la norma municipal" i que l'Ajuntament "no revisa el contingut de la publicitat" abans que s'anunciï.

 

 

Anar al contingut