Plega una responsable d'Educació de Madrid acusada de copiar la tesi al Rincón del Vago
Concepción Canoyra ha dimitit poc després de la publicació de les acusacions
Madrid

Plega una responsable d'Educació de Madrid acusada de copiar la tesi al Rincón del Vago

Concepción Canoyra hauria plagiat parts també de la Viquipèdia i hauria copiat altres autors sense citar-los

RedaccióActualitzat

Un cas de plagi ha sacsejat la política a la Comunitat de Madrid, presidida per la popular Isabel Díaz Ayuso. I ja hi ha hagut una dimissió. Es tracta de Concepción Canoyra, fins ara directora general d'Educació Concertada, Beques i Ajudes a l'Estudi, que ha renunciat al càrrec poc després que el diari "ABC" ha publicat que va plagiar part de la seva tesi doctoral.

A l'article, "ABC" explica que, en la seva tesi sobre màrqueting, de 113 pàgines, Canoyra va copiar altres autors sense citar-los, no va posar cometes en paràgrafs textuals i fins i tot va enganxar i copiar textos de pàgines web populars entre els estudiants, com El Rincón del Vago i la Viquipèdia.

El diari explica que Canoyra va reconèixer al seu periodista que "segur que trobareu alguna frase que està copiada, algun paràgraf sense referència, no t'enganyaré", i ho va justificar dient que "això passa a totes les tesis d'aquest país, en el 99 per cent".

En la seva carta de dimissió, Canoyra ha assegurat que no vol que les notícies derivades de la seva tesi doctoral, "per molt injustes que siguin, tinguin cap incidència" sobre "el gran projecte" del govern regional madrileny. "El meu període a la Conselleria ha estat breu, però molt intens en experiències", ha escrit.


Una dimissió "exemplar"

Isabel Díaz Ayuso ha acceptat la renúncia convençuda, diuen fonts de la Comunitat de Madrid, que tots els alts càrrecs de la conselleria han de donar exemple als estudiants.

Per la seva banda, el conseller d'Educació i Joventut de Madrid, Enrique Ossorio, ha qualificat d'"exemplar" la dimissió de Canoyra i l'ha comparat amb aquells que estan "agafats al càrrec", en referència al president en funcions del govern espanyol, Pedro Sánchez, i al president del Senat, Manuel Cruz, també acusats de plagi.
 

De fet, Concepción Canoyra va llegir la seva tesi només uns dies després que ho fes Pedro Sánchez a la Universitat Camilo José Cela. Aquesta universitat, per la seva banda, ha assegurat que el procés de revisió de la tesi va transcórrer "amb normalitat" i d'acord a la normativa vigent. Afirma que s'ha revisat "tota la documentació existent" i diu que s'han complert els "protocols de verificació i controls habituals en l'àmbit universitari"

Amb aquesta dimissió, ja són sis els alts càrrecs de la Comunitat de Madrid que han deixat el càrrec des que la presidenta Isabel Díaz Ayuso va prendre possessió el 19 d'agost.
 

 

ARXIVAT A:
Universitat
Anar al contingut