Manuel Cruz, aquest dimarts al Senat: "No tot val en política"
Manuel Cruz, aquest dimarts al Senat: "No tot val en política"

El president del Senat, Manuel Cruz, nega haver fet plagis en un dels seus llibres

El diari ABC publica que Manuel Cruz ha copiat paràgrafs sencers d'altres autors en el seu llibre "Filosofia contemporánea"

RedaccióActualitzat

El president del Senat nega haver plagiat 9 autors en el seu manual de filosofia, com publica aquest dimarts el diari ABC. Aquest diari acusa Manuel Cruz d'haver copiat paràgrafs sencers d'altres autors en el seu llibre "Filosofia contemporánea", sense citar-los ni posar els fragments entre cometes.

A la seva entrada a la junta de portaveus de la cambra alta, Cruz s'ha limitat a dir...

"Venim aquí a treballar a favor de les institucions, de la dignitat de les institucions. No tot val en política."


La Junta de Portaveus del Senat fa aquest dimarts la primera sessió plenària de la XIII legislatura.

En el seu compte de Twitter, Cruz també desmenteix l'ABC i assenyala que "no es pot jugar amb l'honra i el prestigi de les persones". El president del Senat i catedràtic de Filosofia de la Universitat de Barcelona des del 1986 es defensa dient que "aquest tipus d'atacs incideixen en el desprestigi de la política i en la desafecció ciutadana". Manuel Cruz adjunta un comunicat del seu equip de presidència de la cambra baixa on es diu que les coincidències dels textos són les "mínimes entre comentaristes que han llegit i treballat sobre un mateix autor".

 

Manuel Cruz i Meritxell Batet en un acte electoral al maig (ACN)

La vicepresidenta del govern espanyol en funcions, Carmen Calvo, defensa aferrissadament Manuel Cruz. En un tuit, qualifica de "lamentable" que l'ABC hagi "traspassat la línia de la difamació del bon nom de la gent".

 

El diari ABC encapçala aquesta informació amb el títol: "Frau acadèmic del president del Senat", i revela que Manuel Cruz fa seves anàlisis d'altres autors publicades, algunes, ja fa dècades.

Segons el diari madrileny, hi ha un mínim de 15 plagis, clars i directes, de diversos llibres d'autors com els professors José María Mardones i Nicanor Ursúa. Concretament esmenta un capítol del manual d'aquests autors "Filosofia de les ciències humanes i socials. Materials per a una fonamentació científica", en què analitzen el filòsof Karl Popper. També es refereix a l'obra "Introducció a Heidegger", de Gianni Vattimo, i "Història de la filosofia", de Nicola Abbagnano.

Abans d'entrar a la Junta de Portaveus del Senat, el portaveu del grup popular, Javier Maroto, ha anunciat que demanarà explicacions a Cruz sobre aquest suposat plagi denunciat per l'ABC.

Anar al contingut