A en Pau li van detectar autisme quan tenia 6 anys, però ell no ho va saber fins als 7
A en Pau li van detectar autisme quan tenia 6 anys, però ell no ho va saber fins als 7 (CCMA)

Pau, el nen de 10 anys que explica l'autisme a les xarxes: "Vull ajudar els altres"

A través de TikTok explica aquesta condició i com afecta la seva quotidianitat per normalitzar els trastorns de l'espectre autista

RedaccióActualitzat

En Pau Brunet (@paupautista a TikTok) té 10 anys. És autista i ara també és influencer. Té més de 80.000 seguidors a TikTok, on parla de la seva condició i de com es fa present en la seva vida quotidiana. Vol que els seus vídeos els consumeixin tant persones amb autisme com sense, per així trencar tòpics i ajudar a entendre millor el seu comportament.

Els vídeos els grava majoritàriament a casa amb l'ajuda dels pares, que són els qui li gestionen les xarxes socials i interactuen amb els seus seguidors.

Fa vídeos com aquest:

@paupautista Hoy ultimo dia de escuela pau nos cuenta que esta muy triste por perder a sus profesoras. #tea #autismo #diversidadfuncional #asperger #diversidadfuncional #terapiaocupacionalinfantil #cea #condicionespectroautista #autismodealtofuncionamiento #superacionpersonal #neurofiversidad #hipersensibilidad #inclusion #escuelapublica ? sonido original - PauPautista


La seva vida des de fa quatre anys

A en Pau li van detectar autisme quan tenia 6 anys, però ell no ho va saber fins als 7. Des de molt petit els seus pares es van adonar que no mirava als ulls, no interactuava amb altres nens i alineava les joguines per mides i colors abans de posar-se a jugar.

L'escola els va recomanar que el portessin a un professional i, des d'aleshores, acudeix a teràpia un dia a la setmana, tot i que el seu gos Max també l'ajuda molt.

Encara que al principi el Pau desconeixia què era l'autisme, ara que en té 10, té clar que "no passa res". Va a l'escola regular, amb bicicleta, i hi té molt bons amics i companys. Segueix el mateix contingut que la resta de la classe, però amb un pla de metodologia individualitzada, segons diu el seu pare:

"Al Pau li falla la memòria de treball. Si li dones tres ordres, farà la primera i prou."

Un equip de TV3 ha retratat el seu dia a dia per saber com és la seva "condició de vida" i com l'explica a la resta del món, com es pot veure en aquest reportatge del "Telenotícies Migdia":

 

ARXIVAT A:
TikTok
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut