Ángel Currás al sortir del jutjat de Lugo (Foto: EFE)
Lugo

Operació Pokemon: alcalde de Santiago surt del jutjat sense mesures cautelars

L'alcalde de Santiago de Compostel·la, Ángel Currás, segueix imputat en l'Operació Pokemon, tot i que ha acabat la declaració sense imposició de mesures cautelars per part de l'intructora del cas, la jutgessa Pilar de Lara

RedaccióActualitzat
L'alcalde de Santiago de Compostel·la, Ángel Currás, membre del Partit Popular, ha sortit aquest dijous dels jutjats sense que l'instructora del cas, Pilar de Lara, li hagi imposat cap mesura cautelar per l'operació Pokemon. De Lara manté la imputació de l'alcalde de la capital gallega per tràfic d'influències, que és només un dels acusats de l'elevat nombre d'imputats en aquest cas. Després de declarar, Currás s'ha mostrat confiat i "satisfet d'haver col·laborat amb la jutgessa en tot".

L'Operació Pokemon investiga una suposada trama d'intercanvi de concessions i contractes públics i favors econòmics o suborns d'altres tipus entre més de 30 figures relacionades amb la política de Galícia. És per aquest alt nombre que l'operació d'anticorrupció s'anomena Pokemon i és la magistrada Pilar de Lara l'encarregada d'"atrapar-los tots", com diu la cançó de la sèrie japonesa.

El cap del gabinet del regidor de Santiago de Compostel·la, Francisco Castro, també ha passat pel banc dels acusats, on ha respost a les preguntes de la jutgessa durant dues hores, sortint-ne una altra vegada sense cap mesura preventiva.

L'alcalde de Santiago és el quart alcalde imputat en aquesta operació. Pels jutjats de Lugo han passat ja l'exalcalde d'Ourense, el socialista Francisco Rodríguez, que va ser detingut al mes de setembre i ja va presentar la dimissió, o l'alcalde de la mateixa ciutat de Lugo, José López Orozco, el membre del PSdeG que també va escapar de les mans de De Lara sense mesures cautelars.
Anar al contingut