Un dels científics recull proves a les costes d'El Hierro.
Un dels científics recull proves a les costes d'El Hierro.
El Hierro

Nou sisme de 3,9 graus al nord-est del municipi de Frontera, a El Hierro

L'illa d'El Hierro ha tingut un nou sisme. El terratrèmol, de 3,9 graus a l'escala de Richter, ha tingut lloc al nord-est del municipi de Frontera i s'ha localitzat a una profunditat de 26 quilòmetres. Es tracta d'un dels últims moviments sísmics de més magnitud que s'han registrat en les últimes hores, des que es va produir l'erupció volcànica submarina a La Restringa.

RedaccióActualitzat
Només aquest dilluns hi va haver més de setanta sismes. A la tarda van tornar a aparèixer fragments de magma fumejants a la superfície del mar. Les autoritats no descarten que es registri una nova erupció al nord de l'illa.

A la matinada anterior, l'Institut Geogràfic Nacional registrava 43 moviments sísmics, dos d'ells de més de tres graus de magnitud, després d'un cap de setmana en què els sismògrafs n'han detectat 143.

Segons els experts, l'increment de l'activitat sísmica podria estar provocat per un assentament tectònic del terreny, generat per l'erupció que s'està registrant al sud de l'illa. Els científics, a més, assenyalen que aquests moviments sísmics són a molta profunditat i que no hi altres elements, com ara variacions en la deformació terrestre, que puguin advertir d'una erupció imminent.

La situació no implica, de moment, risc per a la població i Protecció Civil no té previst prendre mesures extraordinàries.
Anar al contingut