"Ni Macron ni Le Pen": estudiants contra la segona volta de les presidencials a França

Centenars d'estudiants s'han tancat al rectorat de la Sorbona de París

Actualitzat

Triar entre la pesta o el còlera. Així és com defineixen alguns estudiants la segona volta de les eleccions a França. No volen que l'extrema dreta de Le Pen arribi al poder, però tampoc volen haver de votar Macron com el mal menor. Cap dels candidats els representa ni, diuen, mereix el seu suport.

Els joves estudiants es manifesten "en contra de les eleccions", i dimecres al vespre van iniciar una tancada dins de la prestigiosa universitat de la Sorbona.


Un jovent desencantat que denuncia la falta d'opcions. Així ho explica l'Anais Jacquemars, una de les estudiants: "Hem arribat a un punt en què estem acorralats, estem cansats d'haver de votar sempre el menys dolent dels dos, i aquest és el motiu d'aquesta revolta".

L'acció la lideren votants de l'esquerra de Mélenchon, que ha quedat fora de la segona volta, però també abstencionistes a qui no els convenç cap candidat. I és que l'abstenció, en aquesta segona volta, serà una opció per a molts que no volen donar el seu vot a Macron només per bloquejar Le Pen. És el cas del Gabriel Vergne, un altre dels estudiants de la protesta de la Sorbona:

"Estic planejant abstenir-me, aconsello a tothom que s'abstingui. Però el cert és que crec que la lluita ja no passa per les urnes."

Els estudiants de la Sorbona han demanat que els joves de tot el país se sumin a la protesta. Ho han fet en altres centres de París, Tolosa o Nantes. La meitat dels estudiants que estaven dins la Sorbona ja han sortit, i la policia ha evitat que hi pugui entrar ningú més. Les protestes han continuat a l'exterior del recinte.

Protesta a l'exterior de la universitat de la Sorbona, al centre de París
Protesta a l'exterior de la universitat de la Sorbona, al centre de París (Europa Press/Emmanuel Dunand)

La policia va dispersar alguna de les concentracions amb gasos lacrimògens i ha informat d'incidents dispersos a diverses universitats; els estudiants tancats a la Sorbona diuen que volen quedar-s'hi fins al 24 d'abril, quan se celebrarà la segona volta de les presidencials.

 

ARXIVAT A:
Eleccions França 2022
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut