París

Netanyahu va al supermercat "kosher" de París després de visitar la gran sinagoga amb Hollande

Aquestes visites són en suport a la comunitat jueva francesa

RedaccióActualitzat

El primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, ha visitat el supermercat "kosher" de París on quatre ostatges jueus van morir divendres a mans d'un jihadista.  El cap de govern de l'estat jueu, que anava acompanyat pel seu ministre de Relacions Exteriors, ha retut homenatge a les víctimes durant una breu cerimònia.

Aquest diumenge a la nit Netanyahu ja va visitar la gran sinagoga de París amb el president francès, François Hollande, en un acte carregat de simbolisme en suport de la comunitat jueva francesa.

La mort dels quatre ostatges jueus en l'assalt del supermercat "kosher" ha afegit més llenya al foc en el sentiment de desprotecció que la comunitat jueva té des de fa anys a França. De fet, algunes associacions jueves han alertat que la judeofòbia ha crescut de manera preocupant a França.

Durant la visita a la sinagoga per ser present en l'acte de record dels quatre jueus morts divendres, el primer ministre israelià va convidar tots els jueus francesos que no se sentin segurs a França, a emigrar a Israel.

El govern israelià també ha permès que les quatre víctimes siguin enterrades dimarts a Jerusalem, a l'emblemàtic cementiri del Mont de les Oliveres, que és davant del Mont del Temple, per als jueus, i de l'Esplanada de les Mesquites, per als musulmans.

La presència de Netanyahu a la manifestació hauria incomodat França

Segons la premsa israeliana, la presència de Netanyahu a la manifestació de París va incomodar el govern francès. El diari Haaretz assegura que ni el president israelià ni el palestí estaven en principi convidats a la manifestació perquè l'Elisi no volia que el conflicte israelianopalestí acaparés l'atenció. Però Netanhyahu s'hauria autoconvidat a la marxa, motiu pel qual el govern francès va acabar convidant també Mahmud Abbas.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut