Nens no vacunats de xarampió, vetats en espais públics tancats en un comtat de Nova York

El comtat de Rockland ha declarat l'estat d'emergència per una "crisi de salut pública" després de 150 casos de xarampió

RedaccióActualitzat

El comtat de Rockland, als afores de la ciutat de Nova York, prohibirà a partir de divendres que els menors de 18 anys que no estiguin vacunats del xarampió estiguin en qualsevol lloc públic tancat.

La decisió arriba com a resposta a un fort brot d'aquesta malaltia a la zona, i és part de la declaració de l'estat d'emergència que han decretat durant 30 dies després que s'han confirmat uns 150 casos de xarampió en aquest comtat, que té 300.000 habitants.

La gran majoria dels contagiats són menors, i el brot ha afectat especialment comunitats de jueus ultraortodoxos, on la taxa de vacunació sol ser inferior.
 

Vacuna del xarampió
 

Els símptomes del xarampió, penjats a les parets


Des de l'executiu del comtat, Ed Day ha assegurat en roda de premsa que es tracta d'una "crisi de salut pública" i que és moment de "fer sonar el senyal d'alarma".

Segons Day, és la primera vegada que aquesta mesura s'aplica als Estats Units i les autoritats esperen que serveixi perquè els pares dels nens no vacunats entenguin la necessitat de fer-ho.
 

El representant del comtat de Rockland, Ed Day, en roda de premsa


Tot i que les autoritats han apuntat que no es posaran a perseguir les persones que no estiguin vacunades, s'espera que els ciutadans compleixin l'ordre. Si l'incompleixen, s'exposen a una falta lleu amb petites penes de presó de 6 mesos i multes de 500 dòlars.

Day també ha explicat que els líders de les comunitats ultraortodoxes estan cooperant i ha dit que els rabins han fet crides públiques per insistir que no hi ha excepcions religioses per a les vacunacions.
 

S'han arribat a oferir vacunes gratis per liquidar el brot

 

314 casos de xarampió als EUA aquest any
 

Els Estats Units van declarar l'any 2000 que el xarampió havia estat eliminat, però des d'aleshores hi ha hagut diversos episodis de brots.

El 2019, als Estats Units s'han confirmat 314 casos en 15 estats, segons xifres dels Centres de Control i Prevenció de Malalties.
 

L'any 2018 n'hi va haver 17 brots, els més importants a Nova York i a Nova Jersey, principalment entre membres de la comunitat jueva ultraortodoxa que no havien estat vacunats.

ARXIVAT A:
SalutEstats Units
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut