Richard Sherman amb Mickey i Minnie Mouse, el 2018
Richard Sherman amb Mickey i Minnie Mouse, el 2018 (Reuters/Danny Moloshok)

Mor Richard Sherman, compositor d'èxits de Disney com "Mary Poppins" i "El llibre de la selva"

Juntament amb el seu germà Robert van escriure més de 200 cançons per al cinema, el teatre, la televisió i els parcs temàtics de Disney

RedaccióActualitzat

Richard Sherman, prolífic compositor i lletrista nord-americà, ha mort aquest dissabte als 95 anys en un hospital de Beverly Hills, a Califòrnia, a causa d'"una malaltia relacionada amb l'edat", segons un obituari publicat per The Walt Disney Company, per a la qual va escriure grans èxits.

L'escrit el descriu com "un dels compositors i lletristes més prolífics de la història de l'entreteniment familiar" i també "un membre clau del cercle íntim de talents creatius de Walt Disney".

I recorda que era "la meitat dels germans Sherman", el duo que durant dècades va integrar amb el seu germà Robert, mort el 2012.

Robert i Richard Sherman, el 2000, a l'estrena de "The Tigger Movie" (Reuters/Rose Prouser)

Seves són cançons que han marcat més d'una generació, com "Supercalifragilisticexpialidós", "Chim Chim Cher-ee" i "Spoon full of Sugar", de la pel·lícula "Mary Poppins".


També la cançó de bressol "Feed the Birds", una de les favorites de Walt Disney. En aquest vídeo, Richard Sherman canta el tema en homenatge al fundador de la companyia:


En total, van escriure més de 200 temes i la música d'una vintena llarga de pel·lícules, a més a més de treballar en produccions de teatre musical i televisives, i d'escriure cançons per als parcs temàtics de Disney.

Entre les seves bandes sonores més conegudes, a banda de "Mary Poppins", hi ha "El llibre de la selva", "Els Aristogats" o "Winnie the Pooh i l'arbre de la mel", primera pel·lícula sobre aquest conegut personatge.


"Richard Sherman va ser l'encarnació del que significa ser una Llegenda Disney, creant, juntament amb el seu germà Robert, els estimats clàssics que s'han convertit en una part preuada de la banda sonora de la nostra vida", ha dit Bob Iger, director executiu de The Walt Disney Company.

"Fins i tot als 90 anys, tenia més energia i entusiasme que ningú, i jo sempre sortia renovat per la contagiosa alegria de viure de Richard", ha dit Peter Docter, director creatiu de Pixar.

Tot i que sobretot van treballar per a aquesta empresa, els germans Sherman també són els autors d'altres èxits, com la música de la pel·lícula infantil "Chitty Chitty Bang Bang".

Richard Sherman amb la seva dona, Elizabeth Gluck, el 2018 (Reuters/Danny Moloshok)

En sis dècades de carrera professional, els germans Sherman van estar nominats a nou Oscars i en van guanyar dos, a més de tres Grammys i 24 discos d'or i de platí, entre altres premis.

L'any 2005 van entrar al Saló de la Fama dels Compositors, i el 2008 van rebre la Medalla Nacional de les Arts dels Estats Units, que els van lliurar a la Casa Blanca.


1960: "You're Sixteen"

Abans de treballar a la pantalla gran i a Broadway, Richard i Robert Sherman van escriure alguns èxits com "You're Sixteen", que el 1960 va ser el número 8 del Billboard Hot 100 dels Estats Units, cantada per Johnny Burnette.

El 1973 la cançó va tornar a ser actualitat perquè George Lucas la va incloure A la banda sonora de la pel·lícula "American Grafitti", i perquè l'ex-Beatle Ringo Starr en va gravar una versió per al seu àlbum "Ringo" que va arribar al número 1 del Billboard Hot 100 nord-americà.

Nascut el 12 de juny de 1928 a Nova York, Richard Sherman estava casat amb Elizabeth Gluck, de 66 anys, amb qui van tenir dos fills. També tenia una filla d'un matrimoni anterior, sis nets i tres besnets.

ARXIVAT A:
ObituariCinemaMúsica
Anar al contingut