Pep Guinyol amb els titelles Peluts, al "Fes Flash", emès el 1986 (CCMA)

Mor l'actor Pep Guinyol, popular pels programes "Fes Flash" i "Tres i l'astròleg" de TV3

Va participar en muntatges teatrals com "L'auca del senyor Esteve", al TNC, i també va escriure i dirigir obres de petit format, a banda de participar en sèries com "Hospital Central"

RedaccióActualitzat

Ha mort als 67 anys l'actor, autor i director teatral Pep Guinyol. Se'l recorda pel programa de TV3 "Fes Flash", on apareixien els titelles Peluts durant la dècada dels anys 80. En concret, Guinyol hi feia el paper de Fynn.

El compte de Twitter vinculat a l'arxiu de TV3 i Catalunya Ràdio en va recuperar un fragment en aquesta piulada.

Al programa, també hi apareixien altres personatges com el Doctor Soler, Claret Papiol o el reconegut pallasso Tortell Poltrona. 

Un altre programa mític de TV3 on va aparèixer és "Tres i l'astròleg", tal com ha recordat el guionista Josep Maria Bunyol:

En assabentar-se de la trista notícia, l'arxiu de TV3 i Catalunya Ràdio, en record de l'actor, ha recuperat unes altres imatges retrospectives del tot inèdites per als espectadors:

A banda de TV3, Pep Guinyol va participar també en molts muntatges teatrals, inclosa l'emblemàtica obra "L'auca del senyor Esteve", que va inaugurar la sala gran del Teatre Nacional.

La producció es va representar de l'11 de setembre del 1997 al 8 de març del 1998 amb posada en escena i dramatúrgia d'Adolfo Marsillach. Entre els molts intèrprets que hi van aparèixer hi havia Jordi Banacolocha i Mònica López.

Guinyol també havia escrit i dirigit obres de teatre de petit format, com ara "Arañando el tiempo", que es va representar a Madrid el 2014.

Pep Guinyol i Jaume Teixidó a "Tres i l'astròleg" (CCMA)

Al blog del mateix intèrpret  s'hi enumeren una vintena d'obres de teatre on va actuar, a banda de pel·lícules i curtmetratges. A la televisió, va aparèixer en sèries com "La que se avecina" o "Hospital Central". També va fer incursions en la dramatúrgia o la radionovel·la, entre d'altres.

 

ARXIVAT A:
CulturaTelevisióTeatreInfància
Anar al contingut