El príncep Enric acompanyant a la seva dona, la reina Margarida, fa tres anys (EFE)
El príncep Enric acompanyant a la seva dona, la reina Margarida, fa tres anys (EFE)
Copenhaguen

Mor el príncep Enric de Dinamarca, marit de la reina Margarida

El príncep danès ha mort aquesta mitjanit a conseqüència d'un tumor que li van diagnosticar fa dues setmanes

RedaccióActualitzat

Poc abans de la mitjanit ha mort el príncep Enric de Dinamarca, marit de la reina Margarida. Enric de Laborde, comte de Monpezat, tenia 83 anys i pertanyia a una família de la petita noblesa del sud de França. El 1967 es va casar amb la que seria la reina Margarida II de Dinamarca. Conegut com el príncep rebel per les seves contínues sortides de to i la complicada relació que va mantenir amb la seva dona, ja feia temps que estava malalt.

El príncep Enric vivia a la residència reial del castell de Fredensborg, a uns 40 quilòmetres de Copenhaguen, on ha mort acompanyat de la reina i els seus dos fills. L'havien hospitalitzat fa dues setmanes després de diagnosticar-li un tumor pulmonar benigne. Però fa uns dies, la seva situació es va agreujar.

 

 

Els metges van detectar el setembre passat que el marit de la reina Margarida tenia demència senil, un diagnòstic que van difondre després d'originar una polèmica pels atacs que va llançar contra la reina en alguns mitjans del país. El príncep Enric va dir que no el respectava i va afirmar públicament que es negava a ser enterrat amb la seva dona a la necròpolis reial de la catedral de Roskilde. En aquesta catedral hi ha enterrats la majoria dels reis i reines daneses, amb les seves parelles, des del 1413.

La Casa Reial ha declarat un mes de dol. Això vol dir que ni la sobirana danesa ni la resta de la família participarà en actes socials i portaran vestits de dol en les seves aparicions oficials.

Anar al contingut