Madrid

Montoro descarta recórrer l'impost de les begudes ensucrades català

El ministre d'Hisenda descarta una rebaixa de l'impost de la renda per a l'any que ve, però ha insinuat que es podria fer al final de la legislatura

RedaccióActualitzat

El govern espanyol no recorrerà davant del Tribunal Constitucional l'impost de begudes ensucrades de Catalunya com demanava la indústria alimentària. El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro ha assegurat en un esmorzar informatiu que aquesta mena d'impostos s'apliquen a altres països europeus.

Montoro també ha recordat que des de l'Organització Mundial de la Salut es recomana aquest tipus de taxes; una taxa, ha afegit que és equivalent a l'impost especial sobre el consum, impostos com ara el del tabac, l'alcohol o els carburants

El ministre, però, tampoc pensa, ara per ara, impulsar una taxa estatal de begudes ensucrades.

Les rebaixes d'impostos, quan s'acabi la legislatura

El titular d'Hisenda ha reivindicat la seva tasca, amb un creixement econòmic sa que es tradueix en ocupació. Però ha descartat una rebaixa de l'impost de la renda per l'any que ve. El ministre ha recordat que en tot cas les baixades d'impostos sempre s'han fet al final de la legislatura.

Pel que fa a la marxa de l'economia, Montoro ha avançat que pensa penalitzar fiscalment les empreses moroses que paguin amb retard els seus proveïdors i no ha descartat un augment salarial per als funcionaris.

A més, ha remarcat que aquest any acabarà amb una inflació per sota de l'1%.

Sobre l'amnistia fiscal que el Constitucional li va tombar, poca autocrítica; s'ha limitat a dir que fa ver la seva feina fent aflorar diners ocults.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut