Madrid

Montilla avisa que no s'ha de confondre l'"acatament" de la sentència amb el "silenci resignat"

El president de la Generalitat, José Montilla, ha ofert una conferència molt esperada a Madrid, després del rebombori que ha aixecat l'editorial conjunt dels dotze diaris catalans. Montilla ha tornat a defensar la constitucionalitat de l'Estatut i ha dit que la sentència s'ha d'acatar, però ha avisat que no s'ha de confondre "acatament" amb "silenci resignat" en cas que la decisió del Constitucional sigui adversa.

Actualitzat
El president de la Generalitat, José Montilla, ha participat a Madrid en un esmorzar col·loqui en què ha defensat la constitucionalitat de l'Estatut i la lleialtat de Catalunya cap a Espanya. Ha assegurat que "acataran" i faran "complir" la sentència sobre l'Estatut que surti del Tribunal Constitucional, però també ha advertit que si es produeix una rebaixa del text hi haurà un "petit problema" que confia que es pugui resoldre, tot i que no ha avançat la posició que adoptaria el seu govern.

Montilla, que no ha avançat quina serà la posició del govern si la sentència és adversa, ha carregat durament contra l'actitut del PP, que, segons ha dit, fomenta la desafeció a Espanya, li ha demanat que retiri els recursos contra l'Estat i ha avisat als que han adoptat postures contràries a Catalunya que no es pot construir Espanya sense comptar amb els catalans.

El president català també ha assegurat que no renunciaran al nivell d'autogovern que està plasmat en el text estatutari i ha afegit que la societat catalana vol participar d'una Espanya que no els exigeixi ser "menys catalans".

Les consultes sobiranistes

L'Estatut no ha estat l'únic tema que ha tractat el president Montilla. L'endemà de l'inici de la campanya per les consultes sobiranistes previstes en molts municipis catalans el 13 de desembre, el cap de l'executiu ha afirmat que les promouen entitats privades, que es fan en el marc de la legalitat i que no s'han de demonitzar.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut