Freetown

Més de 300 morts en unes inundacions a Sierra Leone

Tres dies de pluges torrencials han provocat aquesta enorme esllavissada als afores de Freetown

Actualitzat

Més de 300 persones han mort en les inundacions que afecten la capital de Sierra Leone, Freetown. Les fortes pluges que hi han caigut els darrers dies podrien ser-ne la causa. Els equips de rescat de Sierra Leone han recuperat els cadàvers de 270 persones que van morir aquest dilluns en l'esllavissada provocada per les fortes pluges.

El darrer balanç de la Creu Roja del país xifra en 312 les víctimes mortals i en més de 600 els ferits. El nombre de morts podria augmentar encara més perquè els equips de rescat encara treballen a la zona, una àrea amb moltes construccions il·legals. Moltes cases han quedat cobertes de fang per una esllavissada i els carrers estan inundats pel fang.

Els barris més pobres de la capital de Sierra Leone han quedat col·lapsats per esllavissades i inundacions. Però no és només la capital; comunitats senceres a tot el país estan cobertes de fang. Els equips de salvament no parlen de rescatar víctimes, sinó de recuperar cadàvers. És el clima i la desforestació, sí, però sobretot és la pobresa. La gent fa les seves cases amb la llenya que recullen, i on poden.

3.000 persones han perdut la casa. Les línies de comunicació i l'electricitat estan tallades. No hi ha mitjans per recuperar cossos ni per ajudar les víctimes. Sierra Leone, amb més de 7 milions d'habitants, és un dels països més pobres del món.

Fonts hospitalàries han confirmat que, a més dels ferits, hi han arribat 180 cossos sense vida, 60 dels quals són menors d'edat.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut