Mossos d'Esquadra
Mossos d'Esquadra
Barcelona

Més de 10.500 aspirants a Mossos d'Esquadra per optar a 500 places

RedaccióActualitzat

Un total de 10.675 persones s'han inscrit per aspirar a una de les 500 places de Mossos d'Esquadra de la promoció convocada per la Conselleria d'Interior per ampliar la plantilla de la policia catalana, la primera des de l'any 2011.

Segons ha informat la policia catalana, la primera prova per seleccionar els 500 integrants de la nova promoció, el termini d'inscripció de la qual ha acabat aquest divendres, està prevista per a la segona quinzena d'octubre.

En aquesta convocatòria de Mossos, la Generalitat ha eliminat per primera vegada el límit de 35 anys, ara és fins als 65 anys, i, a més, permet als aspirants lluir tatuatges en llocs visibles, encara que amb unes determinades mides i sempre que els missatges no vulnerin els preceptes del codi ètic de la policia catalana.

Es tracta de la 26a promoció de la policia catalana i la primera des de l'any 2011, quan es van llicenciar 600 policies, cosa que ha de permetre ampliar la plantilla dels Mossos, actualment integrada per 16.800 agents, davant dels 18.267 que es va estipular a la Junta de Seguretat del 2006 com la plantilla òptima dels Mossos d'Esquadra.

L'Associació per a la Integració Laboral-Mossos impugna la convocatòria

Precisament, l'Associació per a la Integració Laboral-Mossos d'Esquadra amb discapacitat ha anunciat aquest divendres que ha impugnat davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya aquesta convocatòria, en considerar que no es limita l'edat d'accés però sí que existeix una "limitació tàcita" de l'edat de l'aspirant, "amb unes proves fisicomèdiques sense barems per grups d'edat", cosa que creu que vulnera el principi d'igualtat d'oportunitats.

En un comunicat, aquesta entitat ha assegurat que considera "discriminatori" que no es fixi cap límit d'edat i que a la vegada no es posin barems a les proves físiques i mèdiques adequades a l'edat.

També lamenta que en la redacció de les bases de la convocatòria s'utilitzi un "llenguatge superat" amb termes com "retard mental", ja que "denota poca sensibilitat" cap als "col·lectius minoritaris".

Anar al contingut