Barcelona

Margallo posa com a exemple les excolònies per justificar la pèrdua de la nacionalitat espanyola

El ministre d'Afers Exteriors intenta pal·liar la relliscada de Rajoy

RedaccióActualitzat

El ministre d'Afers Exteriors espanyol, José Manuel García-Margallo, ha intentat pal·liar la relliscada de Mariano Rajoy assegurant que els catalans sí que perdrien la nacionalitat espanyola en cas que Catalunya aconseguís la independència. Per fonamentar la seva argumentació, Margallo ha equiparat el cas català amb el de les excolònies espanyoles. En cap cas, però, ha esmentat que la Constitució actual estableix que cap espanyol d'origen pot perdre la nacionalitat si no hi renuncia expressament.

El ministre ha explicat que "quan les repúbliques iberoamericanes van declarar la seva independència, i regia la Constitució de Cadis de 1812, van perdre la nacionalitat espanyola" i ha posat també un altre exemple: "Quan Algèria, que era departament francès, va demanar la independència, els algerians van perdre la nacionalitat francesa i la ciutadania europea". I la conclusió de Margallo és: "Per sentit comú, si al que s'aspira és a una república independent de set milions de ciutadans, tots amb nacionalitat espanyola? És una mica absurd, no? Si un se'n va, és que se'n va; no se'n va per quedar-se amb uns atributs sí i amb altres no."

García-Margallo ha sortit al pas d'aquesta manera a la relliscada que va fer aquest dimarts el president espanyol, Mariano Rajoy, quan en una entrevista radiofònica no va saber respondre si en una Catalunya independent els catalans perdrien la nacionalitat espanyola i la ciutadania europea.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut