Madrid

Linde veu remarca ara que és "gairebé impossible" un "corralito" a Catalunya

El governador del Banc d'Espanya ho ha afirmat aquest matí al Senat, després que dilluns va dir que "el risc de 'corralito' existeix" si Catalunya s'independitza

RedaccióActualitzat

El governador del Banc d'Espanya, Luis María Linde, ha subratllat aquest matí al Senat que veu "altament improbable" i "gairebé impossible" un "corralito" a Catalunya. I ha assenyalat, tot seguit, que no és la qüestió que més preocupi d'Espanya dins de la Unió Europea. Recordem que dilluns Linde deia, en un esmorzar informatiu a Madrid, que hi havia "risc" de "corralito" si Catalunya s'independitza d'Espanya.

Aquest dimecres, durant la seva compareixença a la Comissió de Pressupostos de la cambra alta, el governador del banc emissor ha aclarit: "Crec que aquest sinistre de què es parla és altament improbable, jo diria que gairebé impossible. Segueixo ratificant-me que és un futurible altament improbable. No crec que li preocupi a ningú a Europa, preocupen altres coses d'Espanya més que aquesta."

El governador del Banc d'Espanya ha negat que el Banc Central Europeu (BCE) tingui preparat un document per assegurar la permanència de Catalunya a la zona euro en el cas d'independència, i ha advertit que els tractats que es mantenen amb països com Mònaco, Kosovo, San Marino, el Vaticà o Andorra no són aplicables en aquest cas.

Des del grup català de Convergència i d'Unió, el senador Ferran Bel ha qualificat les opinions de Linde d'"impròpies, inadequades i insòlites" d'un governador d'un banc central, i ha criticat que s'hagi allunyat de la neutralitat del seu càrrec per fer "un intent d'interferència" en una campanya electoral a través de la por.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut