El guàrdia civil de La Manada, Antonio Manuel Guerrero Escudero, al jutjat de Sevilla (EFE)
El guàrdia civil de La Manada, Antonio Manuel Guerrero Escudero, al jutjat de Sevilla (EFE)
Pamplona

Mantenen en llibertat el guàrdia civil de La Manada que volia renovar-se el passaport

La resolució de l'Audiència de Navarra té el vot particular discrepant del president del tribunal, que defensava l'empresonament del processat

RedaccióActualitzat

L'Audiència de Navarra manté en llibertat el guàrdia civil de La Manada, Antonio Manuel Guerrero Escudero, que va intentar renovar-se el passaport tot i la prohibició de sortir d'Espanya. Guerrero i els altres quatre membres de La Manada van ser condemnats a nou anys de presó per abús sexual a una noia als Sanfermines del 2016. Fins que la sentència no sigui ferma, tots estan en llibertat.

El tribunal rebutja d'aquesta manera el reingrés a la presó sol·licitat per la fiscalia i les acusacions. La resolució judicial té un vot particular discrepant del president de la Secció Segona de l'Audiència, que defensava l'empresonament de l'agent perquè considera que va intentar trencar la mesura cautelar imposada a l'espera de la sentència ferma.

La fiscalia, l'acusació particular i les accions populars consideraven que l'intent de renovació del passaport del condemnat suposa a la pràctica una maniobra per burlar les mesures cautelars imposades després de la sentència de presó.

Després d'aquesta decisió, l'Ajuntament de Pamplona ha confirmat que recorrerà la interlocutòria de la secció segona de l'Audiència de Navarra que manté en llibertat provisional al guàrdia civil.

 

Els membres de La Manada van sortir en llibertat a l'espera de la resolució dels recursos presentats per les diferents parts amb controls periòdics, allunyament de la víctima i la retirada del passaport. La sentència i la posterior posada en llibertat dels cinc homes va provocar nombroses manifestacions d'indignació.

La setmana passada, Antonio Manuel Guerrero es va reincorporar a la Guàrdia Civil. Tornarà a formar part del cos cobrant el 100% del sou encara que no prestarà servei ni treballarà.

L'Ajuntament de Pamplona ja ha anunciat que presentarà un recurs davant l'Audiència de Navarra, i el govern navarrès també es planteja recórrer perquè "no comparteix" la resolució judicial.

 

ARXIVAT A:
La ManadaViolència masclista
Anar al contingut