Antonio Manuel Guerrero, membre de La Manada
Antonio Manuel Guerrero, membre de La Manada
Sevilla

El guàrdia civil de La Manada intenta fer-se el passaport tot i no poder sortir del país

El seu advocat ho nega i diu que només "volia saber què havia de fer" si tenia el passaport caducat

Actualitzat

Un dels membres de La Manada ha intentat treure's el passaport aquest dilluns. Es tracta del membre que és guàrdia civil, Antonio Manuel Guerrero, condemnat a 9 anys de presó per abusos sexuals a una noia de 18 anys durant els Sanfermins del 2016, juntament amb 4 companys més de La Manada.

Aquest dilluns va intentar obtenir el passaport, però la seva petició va ser rebutjada. Segons la cap de l'oficina d'expedició de documents de Tablada-Sevilla, li van comunicar que no podia fer el tràmit perquè tenia prohibida la sortida del territori espanyol.  

La Policia Nacional ha fet una piulada desafortunada sobre el fet:

 

Guerrero havia demanat cita prèvia per fer el tràmit. Hi va anar una hora abans que acudís al jutjat de guàrdia de Sevilla per complir amb la mesura cautelar dictada per l'Audiència de Navarra com a condició per sortir en llibertat.


L'advocat ho nega
 

L'advocat d'Antonio Manuel Guerrero ha dit que el seu client va anar a la comissaria a consultar la caducitat del seu passaport perquè "no volia tenir ni el més mínim problema".

"Es va presentar a la policia informant de la seva situació i si havia de fer alguna cosa. No sabia segur si tenia el passaport caducat i volia saber què havia de fer. Fins i tot volia saber si se l'havia de quedar la policia."


Segons l'advocat, li van dir que el document estava caducat i que no havia de fer res.

"Davant dels requisits per al cumpliment de la llibertat provissional el meu client ha volgut cumplir escrupulosament amb tot. No volia tenir ni el més mínim problema."


El jutge no hi veia risc de fuga
 

L'Audiència de Navarra no va veure risc de fuga o de reiteració delictiva en els cinc membres de La Manada.L'Audiència de Navarra va dictar mesures cautelars per concedir la llibertat provisional sota finaça dels condemnats a l'espera de la resolució del recurs pendent. En la interlocutòria, amb el vot en contra del president del tribunal, es precisa que el risc de fuga vinculat en el seu dia a les altes penes sol·licitades per als cinc sevillans "ha perdut notablement força" amb les condemnes.

L'escrit també cita la "insolvència" dels processats per "procurar-se una fuga eficaç", així com la falta d'amistats o relacions que puguin ajudar-los a aconseguir-la i el "fet notori que han perdut tota capacitat d'anonimat".


Mesures cautelars
 

Antonio Manuel Guerrero i la resta de membres de La Manada estan en llibertat provisional des del passat divendres 22 de juny, després de pagar una fiança de 6.000 euros.  

El jutge va ordenar que cada dilluns, dimecres i divendres els membres de La Manada compareguessin al jutjat de guàrdia de la seva localitat. També tenen prohibit anar a Madrid, on viu la víctima, ni s'hi poden comunicar. El jutge va ordenar la retirada de passaport i els va prohibir sortir del territori espanyol. També han de tenir un domicili localitzable i un telèfon de contacte. La resolució judicial advertia expressament que si no se'ls podia localitzar s'expediria immediatament un ordre de cerca i captura.

Antonio Guerero va ser condemnat també a pagar 300 € pel furt del mòbil de la víctima. Al seu mòbil s'hi van trobar la majoria de vídeos de l'agressió.

Notícia relacionada: La víctima de La Manada trenca el silenci: "No calleu; si no, guanyen ells"

ARXIVAT A:
La ManadaViolència masclistaAssetjament sexual JudicialPolicial
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut