Antonio Manuel Guerrero, La Manada (EFE)
Antonio Manuel Guerrero, La Manada (EFE)

El guàrdia civil de La Manada es reincorpora oficialment al cos

Antonio Manuel Guerrero tornarà a formar part del cos cobrant el 100% del sou encara que no prestarà servei ni treballarà

RedaccióActualitzat

Malgrat estar condemnat a 9 anys de presó per abusos sexuals a una noia de 18 anys durant els Sanfermines de fa dos anys, Antonio Manuel Guerrero s'ha reincorporat a la Guàrdia Civil. Ho ha fet després que quedés en llibertat provisional amb els altres quatre membres de La Manada.

 

 



La seva reincorporació al servei actiu de la Guàrdia Civil es produeix "per imperatiu legal", ja que Guerrero havia superat el temps màxim de suspensió de funcions.

Ara bé, la Direcció General de la Guàrdia Civil no li assignarà destinació fins que no es dicti sentència ferma o acte de sobreseïment ferm. Això sí, tornarà a cobrar el 100% del seu sou base com funcionari públic, encara que no prestarà servei ni treballarà.

El Guàrdia Civil, a diferència de la resta de membres de La Manada, està pendent d'una altra resolució de l'Audiència de Navarra per l'intent de renovació del passaport, tot just sortir de la presó i quan ja se li havia comunicat que ho tenia retirat.

Fa deu dies se'l va deixar de nou en llibertat provisional a l'espera que el jutge determini si va constituir un risc de fugida que justifiqui de nou el seu ingrés a la presó.

ARXIVAT A:
La ManadaAgressió sexual
Anar al contingut