Els excessos són habituals aquests dies a Pamplona (EFE)
Els excessos són habituals aquests dies a Pamplona (EFE)
Pamplona

Detenen cinc sospitosos d'una agressió sexual als Sanfermines

Els últims anys, alguns experts han alertat d'una degradació de la imatge de la dona com a objecte en aquestes festes de la capital navarresa

RedaccióActualitzat

La policia ha detingut cinc persones per la presumpta vinculació amb una agressió sexual que hauria passat la primera nit de les festes de Sant Fermí. Ho ha confirmat aquest matí l'alcalde de Pamplona, Joseba Asiron. Els fets han passat a les tres de la matinada al centre de la capital navarresa, on uns individus han fet entrar a la força una jove al portal d'una casa i, suposadament, han abusat d'ella. La noia ha estat atesa al Complex Hospitalari de Navarra alhora que la Policia Municipal, en col·laboració amb altres cossos de seguretat, han establert un dispositiu per detenir els presumptes culpables.

En el ban municipal de les festes d'aquest any, que recull normes i advertiments relacionats amb els actes, l'alcalde emplaça els ciutadans a "adoptar una actitud activa" davant les agressions masclistes. Asiron confia "en el sentit cívic dels pamplonesos, pamploneses i visitants, i en la seva col·laboració per al bon desenvolupament dels Sanfermines."

Els últims anys, alguns experts han alertat d'una degradació de la imatge de la dona com a objecte en aquestes festes de la capital navarresa. L'any passat, la policia va investigar la violació d'una noia de dinou anys durant els Sanfermines. Els fets van passar en un bar del centre de Pamplona, quan un noi va agredir la víctima als lavabos del local davant dels seus amics, que es van burlar de la situació.

D'altra banda, aquest matí, s'ha fet el primer encierro pels carrers del casc antic de Pamplona. Han hagut d'atendre cinc dels participants a l'hospital de Navarra per fractures o traumatismes.

Anar al contingut