Nelson Mandela, en una imatge d'arxiu.
Nelson Mandela, en una imatge d'arxiu.
Johannesburg

Mandela, en estat greu però estable després de recaure de la seva infecció pulmonar

L'exmandatari, de 94 anys, ha recaigut de la seva infecció pulmonar. Mandela ja va haver de ser ingressat al març en un hospital del país pel mateix problema i tractat intensivament durant 10 dies, fins que va ser donat d'alta el 6 d'abril.

RedaccióActualitzat
L'expresident sud-africà Nelson Mandela torna a ser a l'hospital a causa d'una infecció pulmonar. L'heroi anti-apartheid, de 94 anys, es troba greu, però estable, segons un comunicat del govern.

Mandela ha ingressat en un hospital de Pretòria després de tenir una recaiguda a causa de la seva infecció pulmonar, segons ha informat la presidència de Sud-àfrica a través d'un comunicat en què ha precisat que es troba "en estat greu però estable".

Les autoritats del país han informat que hores després de ser ingressat, Mandela ja respira sense assistència, un fet que qualifiquen de positiu.

Aquest és el tercer cop que Mandela ha hagut d'ingressar a l'hospital des del desembre. Fa dies que estava afectat per la infecció pulmonar recurrent, però aquesta matinada l'han hagut de portar a l'hospital de Pretòria perquè el seu estat de salut ha empitjorat.

L'exmandatari, de 94 anys, ja va haver de ser ingressat al març en un hospital del país pel mateix problema i tractat intensivament durant 10 dies, fins que va ser donat d'alta el 6 d'abril.

Mandela va ser el primer president negre de Sud-àfrica i va governar entre el 1994 i el 1999. L'ex mandatari va estar empresonat durant 27 anys pel seu activisme contra l'apartheid i durant aquell temps va contreure la tuberculosi.
Anar al contingut