Madrid medicalitza hotels i unifica sanitat pública i privada pel coronavirus
Els hotels i allotjaments turístics podran obrir zones comunes

Madrid medicalitza hotels i unifica sanitat pública i privada pel coronavirus

El pla de la comunitat contra la Covid-19 també elimina les proves als malalts lleus

RedaccióActualitzat

El govern de la Comunitat de Madrid ha presentat el pla integral contra el coronavirus, que marca que la sanitat pública i privada treballaran "sota un comandament únic".

Hi haurà un seguiment sanitari per a afectats lleus que no puguin estar a casa i que se'ls atendrà en hotels, pavellons i altres espais. Està pensat com una atenció intermèdia, que permet descarregar els hospitals, perquè puguin centrar-se en els casos més greus de coronavirus i d'altres malalties prioritàries.

Igualment, es medicalitzaran les residències i s'atendrà allà les persones grans que es puguin infectar.

Per als pacients més greus, s'ha creat un sistema centralitzat de Cures Intensives per arribar al miler de llits, segons ha anunciat el conseller de Sanitat madrileny, Enrique Ruiz Escudero.

Una altra mesura és que les asseguradores eliminaran, de forma temporal, la clàusula de rescissió de pòlissa en cas de pandemia.


S'eliminen les proves a malalts lleus

Una altra novetat d'aquest pla que crida l'atenció és que es deixaran de fer les proves a les persones que tinguin simptomes lleus del coronavirus. En aquests casos, se'ls tractarà com si el tinguessin i es quedaran a casa. El conseller ha dit que això ja es va fer a la Xina.

Per tant, quan un pacient tingui pocs símptomes, s'haurà de quedar a casa i, si són greus, haurà de contactar amb els serveis sanitaris i se'l tractarà a l'hospital.

 

 

El pla integral de la comunitat de Madrid, amb un total de 200 mesures, també inclou duplicar la plantilla del telèfon gratuït d'informació.

El govern d'Isabel Díaz Ayuso ha insistit en la responsabilitat individual i col·lectiva i ha demanat que la població es quedi a casa i que no es vagi als parcs o les terrasses. El conseller de Sanitat, Enrique Ruiz Escudero, ha insistit que cal evitar els contagis:

"Hem de tancar les discoteques, no hi pot haver concentracions massives perquè, encara que afecti als grans, tots podem transmetre el virus, encara que no tinguem símptomes"

 

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut