Luis Rubiales, detingut en aterrar a Madrid per prendre-li declaració
Dimecres passat la policia li va notificar a Rubiales la seva imputació per corrupció (A. Pérez Meca/Europa Press)

Luis Rubiales, citat a declarar el 29 d'abril com a investigat pel cas de corrupció a la RFEF

L'expresident de la Federació Espanyola de Futbol haurà de respondre a les acusacions de corrupció per contractes presumptament irregulars

La jutge de Majadahonda que investiga els presumptes contractes irregulars vinculats a la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) durant cinc anys ha citat a declarar com a investigat l'expresident Luis Rubiales el pròxim 29 d'abril.

Uns dies abans, el dia 12, ho farà el seu successor, Pedro Rocha, però en qualitat de testimoni.

La Guàrdia civil va detenir dimecres de la setmana passada Rubiales en arribar a l'aeroport de Barajas. Després de notificar-li la seva imputació per corrupció en els contractes de la Supercopa, Rubiales va quedar en llibertat a l'espera d'aquesta citació. 

L'expresident de la RFEF va avançar la seva tornada a Espanya des de la República Dominicana després que la Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil (UCO) registrés el seu domicili temporal a Punta Cana.

A Rubiales l'investiguen per delictes de corrupció vinculats a contractes futbolístics amb la Supercopa de l'Aràbia Saudita de quan era president de la RFEF, un acord en el qual va fer de mitjancer l'exfutbolista del Barça Gerard Piqué.

Fa unes setmanes la Guàrdia Civil també va escorcollar la casa que té Rubiales a Granada i va entrar a la seu de la federació a la recerca de possibles contractes irregulars els darrers cinc anys. S'hi investiga un delicte de blanqueig de capitals, corrupció en negoci i administració deslleial.

Rubiales va estar al capdavant de la federació entre el 2018 i el 2023, fins a l'escàndol pel petó forçat a Jennifer Hermoso després de la victòria d'Espanya al Mundial d'Austràlia.


La federació marca distància amb Rubiales

Davant dels últims esdeveniments al voltant de Luis Rubiales, la Federació Espanyola de Futbol s'ha volgut desvincular de qualsevol actuació irregular del seu expresident i tots aquells que poguessin estar-hi involucrats.

Ara, la comissió gestora reclama personar-se en la causa, perquè si es confirmen les sospites de corrupció, els fons que se n'han ressentit són els seus propis. A més, la RFEF ha convocat eleccions per posar fi a aquesta comissió gestora que l'ha dirigit des que Rubiales va ser apartat arran de la inhabilitació de la FIFA.

ARXIVAT A:
Luis Rubiales
Anar al contingut