Barcelona

L'"operació sortida" de Setmana Santa es tanca amb tres morts i sense retencions importants

L'"operació sortida" per les vacances de Setmana Santa s'acaba sense retencions importants però amb tres víctimes mortals a les carreteres. El primer dels sinistres va tenir lloc a l'N-II al seu pas per Pontós, a l'Alt Empordà, i s'hi van veure implicats dos camions que van topar. El segon accident va ser per la col·lisió entre un tot terreny i un turisme a la C-12 al seu pas per Ascó, a la Ribera d'Ebre. El tercer sinistre mortal ha tingut lloc aquest dijous a la Nacional II a l'atura d'Arenys de Mar, al Maresme, i s'hi han vist implicats una motocicleta i una furgoneta.

Actualitzat
El balanç d'accidents s'ha tancat amb tres víctimes mortals des de divendres de la setmana passada quan es va obrir l'"operació sortida" de Setmana Santa. Dels accidents que s'han produït, el primer va tenir lloc dissabte a l'N-II al seu pas per Pontós, a l'Alt Empordà, on una topada entre dos camions va acabar amb la mort d'un home de 42 anys.

El segon accident va tenir lloc aquest dimecres a la C-12 a Ascó, a la Ribera d'Ebre, quan van topar frontalment un tot terreny i un turisme. Com a conseqüència va morir una dona de 38 anys

El tercer accident mortal va arribar aquest dijous a l'N-II a Arenys de Mar, al Maresme, quan un home de 34 anys va morir a conseqüència d'una altra topada frontal entre una motocicleta i una furgoneta.

Operació fluïda

La crisi i el mal temps han fet que la segona "operació sortida" de Setmana Santa fos una de les més tranquil·les dels darrers anys. Aquest divendres, com també dijous, la circulació ha estat fluïda, els vehicles han sortit de forma escalonada i no hi ha hagut problemes importants, només en alguns moments hi ha hagut circulació lenta a l'AP-7.

Aquest divendres les retencions més importants s'han produït a la C-16, a Cercs en sentit túnel del Cadí, a l'N-145, de les Valls de Valira a Andorra, a l'AP-7, a l'altura de Sant Celoni en sentit França, a l'AP-7, al peatge de Martorell en sentit Tarragona, al peatge de la Roca en sentit Girona, i també a la C-31 a Castell-Platja d'Aro sentit Palamós.

Dispositu especial

Per garantir un desenvolupament normal del trànsit, a Catalunya 1.921 Mossos d'Esquadra despleguen els seus esforços entre aquest dimecres, Dijous Sant, i el Dilluns de Pasqua, 13 d'abril.

Entre les novetats a la xarxa que afectaran la circulació, destaca la recent inauguració del tercer carril de l'AP-7, entre Salou i Vila-seca (al Tarragonès) i Banyeres del Penedès (al Baix Penedès) i la finalització d'obres de millora a diferents punts, com la C-16, a Berga (el Berguedà), a la C-17, al tram de les Masies de Voltregà (Osona), i la C-35, entre Llagostera (el Gironès) i Vidreres (la Selva).

També és fluid el trànsit al nou tram de la C-37, l'eix Vic-Olot, que inclou el túnel de Bracons. Per impedir el pas de camions no autoritzats, els Mossos d'Esquadra han establert controls a la boca de túnel.

També s'ha reobert al trànsit a la variant d'Isona, al Pallars Jussà, que es va esfondrar a mitjan gener. És un tram de la carretera C-1412b, la carretera que més s'utilitza per anar del Pallars a Barcelona. Una esllavissada en un terraplè fa dos mesos i mig va comportar el tall al trànsit d'aquesta via entre Figuerola d'Orcau i Isona i el desviament dels vehicles per l'antiga carretera que travessa les poblacions.

L'estat del trànsit a les carreteres catalanes es pot consultar en temps real des d'aquí.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut