Barcelona

Primera "operació sortida" amb el tercer carril de l'AP-7 i el túnel de Bracons amb funcionament

Trànsit ha preparat, com cada any per aquestes dates, un dispositiu d'"operació sortida" davant la previsió que surtin de Barcelona uns 350.000 vehicles, tot i que les complicacions més importants es preveuen a la tornada. El director del Servei Català de Trànsit, Josep Pérez Moya, ha explicat a Catalunya Ràdio com es preveu aquest inici de vacances i ha alertat que el peatge de Martorell podria convertir-se en un punt conflictiu arran de la inauguració del tercer carril de l'AP-7. Aquesta és una de les novetats, i proves de foc, de la xarxa viària per aquesta Setmana Santa, juntament amb l'estrena del túnel de Bracons.

Actualitzat
El dispositiu especial de l'"operació sortida" d'aquesta preveu que surtin de l'àrea metropolitana de Barcelona uns 350.000 vehicles. La previsió de Trànsit és que la circulació de vehicles per les carreteres catalanes baixi un 5% aquesta Setmana Santa respecte dels mateixos dies de l'any passat, a causa de la crisi econòmica. Ara bé, també depèn del temps que faci.

Com que per aquestes dates, però, s'acostumen a fer milers de desplaçaments, els responsables de Trànsit posen en marxa els dispositius especials per facilitar la fluïdesa i reduir la sinistralitat a les carreteres catalanes. En total, es mobilitzen gairebé 2.000 mossos d'esquadra, hi ha 347 punts de presència preventiva, 111 de regulació del trànsit i més de 1.100 controls de velocitat, alcoholèmia, drogues i d'ús del casc i del cinturó. Les principals destinacions són la Costa Brava, la Costa Daurada i el Pirineu.

Prova de foc per al peatge de Martorell


Entre les novetats a la xarxa viària que afectaran la circulació, destaca la recent inauguració del tercer carril de l'AP-7 entre Salou/Vila-seca i Banyeres del Penedès, a Tarragona. Tot i això, el director del Servei Català de Trànsit, Josep Pérez Moya, ha advertit, en declaracions a Catalunya Ràdio, que el tercer carril a l'AP-7 sud pot traslladar els problemes al peatge de Martotell.

Pérez Moya ha afirmat que l'"operació sortida" serà "una prova de foc" per al peatge, ja que hi haurà més capacitat i es mantindrà una velocitat més elevada, cosa que farà que s'arribi abans de la barrera, que si no dóna molta sortida serà un punt de congestió.

Trànsit també destaca la finalització d'obres de millora en diferents punts com ara la C-16 a Berga, la C-17 en el tram de les Masies de Voltregà i la C-35 entre Llagostera i Vidreres, a Girona. També ha de facilitar la fluïdesa del trànsit el nou tram de la C-37 de l'eix Vic-Olot.

Aquesta obra inclou el túnel de Bracons, però el fet que encara no estiguin enllestits els accessos a la Garrotxa fa que el nou túnel se sotmeti, també, a una prova de foc. Els Mossos d'Esquadra fan controls a la boca del túnel de Bracons per impedir el pas de camions no autoritzats. Les Preses Es mantenen també obres que poden dificultar la circulació com ara l'ampliació de la mateixa AP-7 a Girona.

Es reobre la C-1412b

Tambés aquest dijous s'ha reobert al trànsit la variant d'Isona, al Pallars Jussà, que es va esfondrar a mitjans gener. És un tram de la carretera C-1412b, la carretera que més s'utilitza per anar del Pallars a Barcelona. Una esllavissada en un terraplè fa dos mesos i mig va comportar el tall al trànsit d'aquesta via entre Figuerola d'Orcau i Isona i el desviament dels vehicles per l'antiga carretera que travessa les poblacions.

La variant es va inaugurar el 2003 i ja havia patit altres problemes per la inestabilitat dels terrenys. Al gener, es van esfondrar fins a dos metres i mig de profunditat uns 50 metres de carretera. Després de més de dos mesos d'obres, ara els vehicles ja podran passar pel tram reformat. Els treballs han tingut un pressupost de 2 milions i mig d'euros. També s'ha executat un pas inferior, que forma part de les obres, ja previstes, d'un nou accés cap al nucli de Conques. Les obres d'aquest nou accés continuaran després de Setmana Santa.

El Servei Català de Trànsit ha recordat la necessitat d'estar alerta davant del volant i d'evitar distraccions, ja que, juntament amb l'excés de velocitat, causen un 64% dels accidents de trànsit.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut