Hans Kluge fa una crida a la responsabilitat individual i demana que cadascú sigui "el seu propi gestor de riscos"
Hans Kluge fa una crida a la responsabilitat individual i demana que cadascú sigui "el seu propi gestor de riscos"

L'OMS veu "plausible" la fi de la pandèmia a Europa després de l'òmicron

El director de l'OMS a Europa, Hans Kluge, diu que "un cop baixi l'onada de l'òmicron vindran setmanes i mesos d'immunitat global"

RedaccióActualitzat

L'àmplia propagació de la variant òmicron, que s'ha convertit en poques setmanes en la predominant a Europa, podria comportar la fi de la pandèmia del coronavirus, segons ha manifestat Hans Kluge, director a Europa de l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

En una entrevista, Kluge ha afirmat que "és plausible que la regió estigui acostant-se al final de la pandèmia", però ha demanat prudència per la "versatilitat" del coronavirus:

"Un cop baixi l'onada d'òmicron, vindran setmanes i mesos d'immunitat global, ja sigui gràcies a les vacunes o perquè la gent serà immune a la infecció, i també per la disminució de l'estacionalitat", ha dit el responsable de l'OMS a Europa.

Kluge pronostica un període de tranquil·litat durant la primavera i l'estiu a Europa abans que la covid "pugui tornar a finals d'any", però això, diu, no té perquè implicar "necessàriament el retorn de la pandèmia".

Malgrat tot, pel responsable de l'OMS, no es pot parlar encara "d'una era endèmica" que permetria tractar el coronavirus com es tracta una grip estacional. "Endèmic significa que podem predir el que passarà, i aquest virus ens ha sorprès més d'una vegada. Per tant, hem de ser molt curosos", insisteix Hans Kluge.

Amb l'explosió del nombre d'infeccions, l'Organització Mundial de la Salut considera que ara cal canviar les polítiques públiques per "minimitzar els trastorns i protegir les persones més vulnerables" i no estar tan centrats en la reducció de la transmissió. En aquest context, Hans Kluge ha fet una crida a la responsabilitat individual i ha dit que "cadascú ha de ser el seu propi gestor de riscos":

"Si no et trobes bé, queda't a casa i fes-te un test d'antígens. Si ets positiu, aïlla't."

I ha fet també un recordatori de la importància d'estar vacunat amb la dosi de reforç: "No és el moment de jugar a la ruleta rusa." Però s'ha mostrat més caut amb la necessitat de posar a Europa una quarta dosi generalitzada.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut