Francisco Rodríguez, alcalde d'Ourense, ha declarat durant tres hores davant la jutge Pilar de Lara.
Francisco Rodríguez, alcalde d'Ourense, en arribar als jutjats de Lugo (Foto: EFE)
Ourense

Llibertat sota una fiança de 6.000 euros per a l'alcalde d'Ourense, acusat de prevaricació i suborn

La jutge que porta el cas li ha imposat una fiança de 6.000 euros després de tres hores de declaració per l'"Operació Pokémon". Se l'acusa de prevaricació i suborn.

RedaccióActualitzat
L'alcalde d'Ourense, Francisco Rodríguez, acusat per corrupció en l'"operació Pokémon", ha quedat en llibertat sota fiança després de declarar durant tres hores. La jutge que porta la instrucció del cas, Pilar de Lara, li ha imposat una fiança de 6.000 euros.

A l'alcalde se li imputen càrrecs per prevaricació i suborn, per un presumpte cas d'adjudicacions irregulars i tràfic d'influències.

La jutge també ha decretat llibertat amb càrrecs i una fiança de 4.000 euros per suposats delictes de prevaricació i tràfic d'influències per al delegat de Vendex a Galícia, que també ha declarat aquest dissabte.

El gerent de la companyia a Ourense, en canvi, ha quedat en llibertat sense fiança. Se li imputen càrrecs de suborn, falsificació documental i tràfic d'influències.

El Grup Vendex gestiona, a través de filials com Doal o Sermasa, serveis de neteja d'instal·lacions municipals i informació turística en ajuntaments gallecs com el d'Ourense, Lugo i Santiago de Compostel·la.
Anar al contingut