Las Palmas

Llibertat sense fiança per a quatre dels detinguts per l'agressió sexual de La Nova Manada

El cinquè detingut, un menor amb antecedents, ha ingressat en règim tancat en un centre a Tenerife

RedaccióActualitzat

La jutge ha deixat en llibertat sense fiança els quatre joves detinguts per una violació múltiple a una menor a Gran Canària. Els joves, que es feien anomenar La Nova Manada, continuen imputats per un delicte d'abús sexual, no poden sortir de l'illa i tenen prohibit comunicar-se amb la víctima.

Els sospitosos, d'entre 19 i 24 anys, van declarar davant del jutge durant més de nou hores després de passar tres dies detinguts a la comissaria de Maspalomas.

El cinquè detingut és un menor d'edat amb antecedents per haver estat víctima de maltractaments per part del seu pare i té un procés obert per violència masclista. La jutge va ordenar aquest dijous que estigui en règim tancat i amb mesures terapèutiques, perquè és consumidor habitual d'alcohol i haixix.

El jutjat de menors també va prendre declaració a la denunciant, una noia de 16 anys que va sortir de festa amb unes amigues a passar la nit de Sant Joan a la Playa del Inglés.

Testimoni de la víctima

La noia va explicar que havia begut bastant, però no va sospitar que l'haguessin drogat. Segons publica el diari Canariasahora.com, la jove va explicar al jutge que diumenge es va despertar molt confusa i va començar a recordar el que havia passat, i assegura que els cinc nois la van violar. La menor va trucar al seu nòvio per explicar-li el que havia passat i va ser ell qui la va animar a denunciar, segons relata la noia.

El menor detingut, per la seva part, ha confirmat que va tenir relacions sexuals amb la víctima, però diu que van ser consentides. Després, segons el noi, va marxar de l'apartament i no sap què va passar entre els seus companys i la noia.

Manifestacions de rebuig

Hi ha convocades diverses manifestacions de col·lectius feministes per a aquest divendres a la tarda a Santa Cruz de Tenerife i Las Palmas de Gran Canaria com a mostra de rebuig a aquest nou cas de violació en grup.

 

Anar al contingut