Barcelona

L'IPC harmonitzat repunta dues dècimes al gener, fins a una taxa de l'1,1%

Els preus en negatiu són cosa del 2009. El nou any arrenca amb la inflació en positiu i consolida la tendència a l'alça dels últims mesos. Concretament al gener els preus han pujat un 0,2% segons les dades de l'IPC harmonitzat per a tots els països de la zona euro que han fet públics l'Institut d'Estadística (INE). Aquest és el tercer mes consecutiu amb xifres en positiu després de vuit mesos del 2009 en què els preus se situaven en registres negatius. Ara la inflació interanual queda en un 1,1%.

Actualitzat
L'indicador avançat dels preus del consum confirmen la tendència a l'alça dels dos últims mesos de 2009. Al gener l'IPC harmonitzat – comú a tots els països de la zona euro - de l'estat espanyol ha crescut dues dècimes i se situa en l'1,1%. Segons les dades de l'INE, ja queda lluny el període de vuit mesos en què les xifres d'inflació eren negatives. El juliol de 2009, l'IPC va arribar a caure un 1,4%.

Les dades definitives no es coneixeran fins al 12 de febrer. Llavors es podran desglossar per comunitat autònoma i saber com han evolucionat els preus a Catalunya. Tot apunta que el que manté la taxa d'inflació en números positius és l'evolució del preu del petroli, ja que fa un any el barril de Brent costava 45,71 dòlars i ara en val 77,35.
Anar al contingut