Berlín

L'Hypo Real Estate se salva de la fallida en obtenir finançament d'un consorci de bancs alemanys

Un dels bancs hipotecaris més importants d'Alemanya, l'Hypo Real Estate, amenaçat de fer fallida, ha obtingut el finançament necessari per evitar-la per part d'un consorci de bancs alemanys. L'entitat alemanya ha anunciat per mitjà d'un comunicat que aquesta intervenció li permetrà obtenir la "liquidesa suficient" per refinançar el deute. El banc hipotecari, que s'ha vist esquitxat de ple per la crisi financera començada als Estats Units, i que pateix seriosos problemes de liquiditat, no ha precisat quin és l'import del préstec ni els bancs que han col·laborat amb el seu rescat, però ha subratllat que és "suficient" per cobrir les necessitats de finançament en el futur.

Actualitzat
Amb seu a Munic, l'Hypo hauria estat víctima de les activitats especulatives del seu filial, Depfa, que li ha fet perdre la confiança en els mercats financers. Les seves pèrdues se situen en milers de milions d'euros.

El conseller delegat d'HRE, Georg Funke, ha assenyalat que es tracta d'una mesura de "gran abast" i ha destacat el seu "enfocament innovador", que permetrà a l'entitat "ajustar la seva estructura de fons" per afrontar el mal funcionament dels mercats monetaris internacionals.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut