L'èxit de la petita biblioteca de Riudellots de la Selva, que ja ha rebut quatre premis

Ha guanyat el premi María Moliner en fins a quatre ocasions pels seus projectes que fomenten l'hàbit de la lectura en nens i nenes

La Biblioteca Anna Nadal i Serra, de Riudellots de la Selva, és una biblioteca petita, d'un poble petit, que ha rebut en quatre ocasions el premi María Moliner, que atorguen el Ministeri de Cultura i Esports i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i que premia els millors projectes de foment de la lectura en municipis de menys de 50.000 habitants.

L'últim el van aconseguir l'any passat, pel seu projecte "Mil i una activitats per a fomentar la lectura". Un projecte dirigit al públic infantil que consistia en activitats enfocades a aconseguir que els més petits adquireixin hàbits de lectura.

Algunes d'aquestes activitats consistien en tallers de tocar animals, experimentació científica, robòtica i lectura educativa amb gossos, entre d'altres. Unes activitats innovadores i originals, que també anaven acompanyades d'altres més tradicionals, com concursos literaris, visites escolars i tallers de manualitats.

Una biblioteca que ha quedat petita

No és la primera vegada que la Biblioteca Anna Nadal i Serra rep aquest guardó. L'ha rebut fins a quatre vegades (2017, 2020, 2021 i 2023) en els darrers sis anys, la qual cosa ha fet que acabi convertint-se en una de les més premiades de la demarcació de Girona.

Un dels tallers que organitza la biblioteca de Riudellots de la Selva (Ajuntament de Riudellots de la Selva)

Albert Dubé, director de la biblioteca de Riudellots, explica a TV3 que es tracta d'una biblioteca de "només 100 metres quadrats" que fins ara "pràcticament no era coneguda", però que ha tingut "tant èxit" que el poble n'ha demanat una de nova i ja està en projecte per abastir "tot aquest reclam".

A la biblioteca s'hi programen, cada divendres, tallers relacionats amb la lectura. Això porta un munt de nenes i nens a la biblioteca i aquests animen els seus amics a anar-hi també. Després de les activitats, s'hi queden una estona. De fet, la biblioteca s'ha convertit en un espai quotidià més per a ells, i això ha ajudat els nens a familiaritzar-se amb la lectura.

El préstec de llibres ha augmentat un 60% en els últims anys, amb reserves de veïns de Riudellots, però també dels pobles del voltant.

 

ARXIVAT A:
Cultura
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut