Pasqua Militar a Barcelona
Pasqua Militar a Barcelona
Barcelona

L'exèrcit espanyol vol que els Mossos actuïn en sintonia amb els cossos de seguretat

L'inspector general de l'exèrcit espanyol, Fernando Aznar, ha demanat que la policia catalana pugui continuar exercint "eficaçment" les seves funcions amb "normalitat i sense pressions"

RedaccióActualitzat

A Barcelona, la Pasqua Militar s'ha celebrat al Palau de Capitania amb la presència de la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, i del president del Tribunal Superior de Justícia a Catalunya, Jesús María Barrientos.

Davant la presència del màxim responsable dels Mossos, Miquel Esquius, el representant institucional de les Forces Armades a Catalunya, Fernando Aznar, ha demanat que els Mossos actuïn en sintonia amb els cossos de seguretat de l'Estat.

L'inspector general de l'exèrcit espanyol, Fernando Aznar Ladrón de Guevara, ha volgut mostrat el "reconeixement" i "sincer afecte" pel cos de Mossos d'Esquadra, un cos amb el qual espera poder continuar treballant en "sintonia".

En aquest sentit, ha demanat que la policia catalana pugui continuar exercint "eficaçment" les seves funcions públiques, amb "normalitat, sense pressions i en perfecta sintonia amb les forces de seguretat de l'Estat", vetllant per la defensa de la "llei, la seguretat i l'ordre públic" a Catalunya.

També ha valorat en el seu discurs el paper de les dones, que es van incorporar fa tres dècades a les forces armades i ja superen el 12,5% del total d'efectius, segons les dades facilitades avui:

"Les militars ocupen destí a totes i cadascuna de les unitats i en un futur hi haurà dones en els més alts càrrecs, com oficials generals, si reuneixen les condicions de temps de servei, mèrit i capacitat".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut