El cobrament de les indemnitzacions milionària va provocar protestes dels ciutadans. (Foto: EFE)
El cobrament de les indemnitzacions milionària va provocar protestes dels ciutadans. (Foto: EFE)
La Corunya

L'exdirector adjunt de Nova Caixa Galícia renuncia a 5 milions d'euros d'indemnització

L'exdirector adjunt de Nova Caixa Galícia (NCG), Javier García Paredes, ha renunciat a la major part de la indemnització de més de 5 milions d'euros que va rebre en sortir de l'entitat. És l'únic dels quatre exdirectius que ha acceptat renunciar a aquestes compensacions milionàries que han causat un escàndol, tenint en compte que l'entitat gallega ha necessitat ajuda del Fons de Reestructuració Bancària (FROB). El ministre de Justícia, Francisco Caamaño, ha demanat l'obertura d'una investigació interna per esbrinar "si s'ha respectat la llei" en el cas de les indemnitzacions milionàries a exdirectius de l'entitat gallega.

Actualitzat
El president de NCG Banc, José María Castellano, ha afirmat que espera que, pel bé de l'entitat, dels seus empleats i clients, "s'estengui l'exemple" de Javier García Paredes. Castellano confia que la resta d'exdirectius que han rebut indemnitzacions milionàries -superiors als 30 milions d'euros- "també renunciïn a gran part de les quantitats rebudes". En un comunicat, l'entitat ha anunciat que negocia acords en aquest sentit.

José María Castellano ha explicat que la liquidació del contracte de Javier García Paredes "havia seguit els tràmits" estipulats, però "les xifres finals no resultaven acceptables en l'actual context econòmic. García Paredes coincidia amb aquesta valoració i ha procedit en conseqüència", ha assenyalat el president de l'entitat.

Entre els exdirectius que han abandonat l'entitat amb indemnitzacions més elevades es troben l'exdirector general de Nova Caixa Galícia, José Luis Pego, que va percebre prop d'onze milions d'euros; Gregorio Gorriarán, amb 7,5 milions, i Javier García Paredes, que va abandonar la caixa amb 5,3 després de renunciar a 4,7 milions.
Anar al contingut