Viena

L'Església austríaca reconeix que va mentir en negar els abusos

Un cardenal austríac ha reconegut que l'Església va mentir en negar els casos d'abusos sexuals a menors. L'arquebisbe de Viena i president de la Conferència Episcopal austríaca, Cristoph Schoenborn, va dir ahir en una missa que "l'Església ha traït el nom de Déu i ha fet mal a aquells que necessiten més protecció". La missa, inclosa en el marc de les celebracions de Setmana Santa, es va celebrar a Viena davant d'unes 3.000 persones, entre les quals hi havia víctimes de presumptes casos d'abusos sexuals comesos per capellans.

Actualitzat
El Papa i el conjunt de l'Església catòlica no poden evitar que l'escàndol sobre capellans pederastes vagi a més. Ara, el cardenal austríac Cristoph Schoenborn ha reconegut que l'Església va mentir en negar els abusos sexuals a menors. Seguidament, el representant de l'Església catòlica austríaca va demanar perdó públicament i va mostrar el seu penediment pels nombrosos casos d'abusos sexuals perpetrats per religiosos.

L'arquebisbe de Viena va fer aquest gest de contricció durant una multitudinària cerimònia a la catedral de Sant Esteve, on diverses víctimes d'abusos sexuals i maltractaments van explicar la seva dura experiència i van mostrar el seu enuig amb l'Esglèsia.

"L'Església va anteposar salvar la seva reputació a la veritat", "M'enfurisma aquesta doble moral durant segles", "La jerarquia ha callat durant molt de temps i és responsable d'aquesta catàstrofe", "Déu, et pregunto: Què passa amb la meva Església?", van ser algunes de les queixes de desenes de creients que van pujar a parlar.

També hi va haver testimonis durs, com el que va llegir una dona, sobre el fill d'una coneguda que ha passat gran part dels últims deu anys ingressat en un centre psiquiàtric intentant refer-se dels abusos sexuals de què va ser víctima com a seminarista.

L'arquebisbe Schoenborn no només va agrair a les víctimes "haver trencat el silenci", sinó que va demanar perdó en nom de l'Església.

Les paraules de l'arquebisbe de Viena i el president de la Conferència Episcopal austríaca contrasten amb les del Papa en la seva homilia de Diumenge de Rams, quan va afirmar que no es deixaria intimidar pel que va qualificar de "rumors i l'opinió dominant".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut