Imatges d'un tram de la carretera de Tavascan, al Pallars Sobirà, plena de caramells de gel al seu lateral. Imatge del 18 de gener del 2017. (h…
Imatges d'un tram de la carretera de Tavascan, al Pallars Sobirà, plena de caramells de gel al seu lateral. Imatge del 18 de gener del 2017. (horitzontal)

Les temperatures sota zero congelen la neu dels carrers al Pirineu i els ajuntaments intensifiquen les tasques de neteja

ACN Sort.-Les temperatures sota zero que s'han registrat aquesta matinada al Pirineu han congelat la neu que havia caigut els passats dies. Els ajuntaments han hagut d'intensificar les tasques de neteja i manteniment per garantir la circulació dels vehicles i evitar possibles caigudes dels seus veïns. L'Ajuntament de Sort, amb 14 nuclis agregats, ha destinat maquinària pesant per retirar la neu dels carrers i la brigada municipal per tirar potassa als carrers i evitar la formació de plaques de gel. Aquest mateix Ajuntament ha explicat que està treballant en la redacció del Pla de neu, del que fins ara mancava, per tenir-lo enllestit i saber com actuar en casos de grans nevades i millorar en la coordinació.

Les temperatures han davallat en només 24 hores entre 8 i 10 graus, amb valors que han caigut fins a -15¿°C a Esterri d'Àneu, -10¿°C a la Seu d'Urgell, -12¿°C a Pont de Suert, -22¿°C a Das, -12¿°C a Vielha o -10¿°C a Tremp. A cotes altes del Pirineu s'han registrat xifres com -25¿°C a la Pica d'Estats, -20¿°C a Boí-Taüll i -19¿°C a Tosa d'Alp.Aquestes temperatures gèlides han provocat que piscines o fonts es congelin i que als laterals de les carreteres s'hi originen caramells de gel, deixant estampes hivernals. Els pantans de la Torrassa (Guingueta d'Àneu) o Tavascan, al Pallars Sobirà, s'han gelat pràcticament la seva totalitat deixant estampes de postal.

Anar al contingut