Diversos vehicles circulant per l'autopista AP-7
Diversos vehicles circulant per l'autopista AP-7 (ACN / Jordi Marsal i Anna Ferràs)

Les mesures a l'AP-7, a prova: tot el que has de saber per circular-hi

Es posaran en marxa carrils addicionals, trams amb la velocitat màxima a 100km/h i restriccions als camions

RedaccióActualitzat

L'autopista AP-7 és la via catalana on es preveu que hi hagi més mobilitat durant aquesta Setmana Santa

Des que es van alliberar els peatges hi ha augmentat notablement el pas de vehicles, la Generalitat hi ha posat en marxa diferents mesures per intentar millorar el flux de circulació i reduir la sinistralitat.

Així mateix, també hi ha algunes les mesures específiques per aquests dies, en què els trams que tenen un risc especial d'alta mobilitat i embús a Catalunya se situen en aquesta via: entre Hostalric i la Roca del Vallès, i entre Castellbisbal i Sant Sadurní d'Anoia.

Les hores punta seran les habituals: dijous a la tarda i divendres al matí pel que fa a l'operació sortida (en què es preveu que sortiran de l'àrea metropolitana de Barcelona 380.000 vehicles) i la tarda i nit de diumenge i dilluns per al retorn, en què s'estima que retornaran a Barcelona i a la seva àrea metropolitana uns 600.000 vehicles.

A la via també hi ha alguns trams en obres que, encara que puguin aturar-se aquests dies, poden interferir en la fluïdesa del trànsit. L'afectació més destacada per obres a l'AP-7 és a Castellbisbal en ambdós sentits. Les altres, menys importants, són totes en sentit nord: entre Darnius i Agullana, a Garrigàs, i entre Castellet i la Gornal i l'Arboç.


Les principals mesures

Carrils addicionals: s'instal·larà, a les hores punta d'aquesta operació, un carril addicional en el tram entre Sant Celoni i Montornès del Vallès (per permetre desplaçaments en sentit sud), i entre Vilafranca del Penedès i Molins de Rei (que permetrà desplaçaments en sentit nord).

A 100 km/h: el límit de velocitat de l'AP-7 és de 100 km/h entre Granollers i el Papiol. La mateixa limitació també s'aplica entre Martorell i Gelida: en sentit sud dijous a la tarda i divendres al matí, i en sentit nord diumenge i dilluns a la tarda. 

Camions restringits: els vehicles de més de 7,5 tones estaran restringits entre Maçanet de la Selva i l'Hospitalet de l'Infant divendres al matí, i diumenge i dilluns a la tarda.

Camions per la dreta i sense avançaments: els vehicles pesants tenen l'obligació de circular per la dreta i no poden avançar entre Calafat i Camarles. La mesura es va estrenar aquest dimarts i es mantindrà de forma permanent. També s'aplica la mesura en el tram de la Roca a Martorell dijous a la tarda, i entre Martorell i Gelida: en sentit sud dijous a la tarda i divendres al matí, i en sentit nord diumenge i dilluns a la tarda.  Així mateix, els camions hauran de circular per la dreta i com a màxim a 80 km/h en els trams d'autopista on s'instal·lin carrils addicionals en sentit contrari.

Més vigilància: els últims mesos, Trànsit ha anunciat la incorporació de nous radars mòbils en punts amb un índex de sinistralitat elevat, com la trifurcació del Papiol B-23/A-2/AP-7. També es controlen per aire diferents trams de l'AP-7 on es cometen infraccions d'incorporació i on hi ha limitacions i restriccions de vehicles pesants. Per al conjunt de Catalunya, aquesta Setmana Santa els Mossos desplegaran 1.462 agents de trànsit.

ARXIVAT A:
TurismeTrànsitAP-7
Anar al contingut