El fundador de Wikileaks, Julian Assange (Reuters)
El fundador de Wikileaks, Julian Assange (Reuters)
Quito

L'Equador confirma que va concedir la nacionalitat a Julian Assange

El Regne Unit, però, rebutja la petició de l'Equador de donar estatus diplomàtic al fundador de Wikileaks

Actualitzat

Julian Assange ja és ciutadà de l'Equador. La ministra d'Exteriors del país, María Fernanda Espinosa, ha confirmat aquest dijous que el 12 de desembre li van concendir la nacionalitat, tal com han avançat diversos mitjans equatorians en les últimes hores.

Aquesta notícia explica per què el fundador de Wikileaks va publicar aquest dimecres una fotografia seva amb la samarreta de la selecció nacional de l'Equador.

 

 

 

Assange es va refugiar a l'ambaixada equatoriana de Londres el juny del 2012, per no haver de ser extradit a Suècia, on havia de respondre de dues acusacions d'abús sexuals. Però, el mes de maig de l'any passat, les autoritats sueques van arxivar el cas.

El nou govern de Quito està disposat a resoldre la seva situació i una possible sortida seria concedir-li l'estatus de diplomàtic per poder creuar les portes de l'ambaixada sense que la policia britànica el detingui. El Regne Unit, però, ha denegat aquesta petició. Els Estats Units demanen l'extradició d'Assange per la major filtració de documents confidencials de l'administració nord-americana.

ARXIVAT A:
Julian Assange
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut