Assange denuncia xantatge des d'Espanya amb imatges seves a l'ambaixada de l'Equador
Julian Assange al balcó de l'ambaixada equatoriana a Londres (Reuters)
Londres

El Regne Unit rebutja la petició de l'Equador de donar estatus diplomàtic a Assange

Alguns mitjans han informat que el fundador de Wikileaks -refugiat a l'ambaixada equatoriana a Londres- hauria obtingut passaport equatorià

Actualitzat

El govern britànic ha rebutjat la sol·licitud de l'Equador d'atorgar a Julian Assange un estatus diplomàtic que li permeti deixar l'ambaixada equatoriana a Londres, on es refugia fa més de cinc anys. Alguns mitjans com "The Guardian" o "The Times" informen aquest dijous que el Ministeri d'Exteriors britànic ha negat aquesta possibilitat i ha recordat al govern equatorià que l'única solució al cas és que el fundador de Wikileaks s'entregui a la justícia.

"The Guardian" assenyala que Quito va demanar fa poc l'estatus diplomàtic per al periodista, però afegeix que Exteriors no va atorgar aquesta sol·licitud. "No estem en converses amb l'Equador sobre aquest assumpte", apunta el Foreign Office en aquest diari. Des de "The Times", s'assegura que Assange va rebre un passaport i documents d'identitat equatorians, "alimentant l'especulació que aviat podria ser traslladat de l'ambaixada a Londres". Mitjans equatorians també ho indiquen, però, de moment, el govern de Lenín Moreno ni confirma ni desmenteix que hagi atorgat la nacionalitat a Julian Assange.

Tot plegat s'ha sabut hores després que aquest país hagi qualificat la situació d'Assange d'insostenible i s'hagi ofert per dur a terme una mediació.

També a les últimes hores, l'activista ha penjat una imatge a Twitter sense cap text i només amb una fotografia seva amb la samarreta de la selecció nacional de l'Equador.

El fundador de Wikileaks, que es manté refugiat a l'ambaixada equatoriana a Londres, s'enfronta a una possible extradició als Estats Units, per haver publicat documents confidencials de l'administració nord-americana.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut