Hitachi pretén tirar endavant un ERO i acomiadar 150 treballadors de la fàbrica de Vacarisses
Hitachi vol acomiadar 150 dels 560 treballadors de Vacarisses (3cat)

L'empresa d'aire condicionat Hitachi vol acomiadar 150 treballadors de la fàbrica de Vacarisses

La UGT mostra un "rebuig frontal" als plans de la companyia i acusa la direcció actual de "mala gestió"

Redacció/AgènciesActualitzat

L'empresa Johnson Control-Hitachi Air Conditioning ha comunicat als sindicats que pretén acomiadar 150 dels 560 treballadors de la seva fàbrica de Vacarisses, al Vallès Occidental.

Hitachi pretén tirar endavant un ERO, davant el malestar de la UGT, que ja ha expressat el seu "rebuig frontal" a la mesura.

En un comunicat, el sindicat, que forma part del comitè d'empresa juntament amb CCOO i la CGT, assegura que "no hi ha caues objectives per als acomiadaments" i acusa la direcció actual de la companyia de fer una "mala gestió".

"L'empresa ha presentat beneficis considerables durant els darrers anys. La situació actual només es deu a la mala gestió."

El sindicat afirma que està disposat a buscar "mesures i solucions puntuals que en cap cas signifiquin mesures traumàtiques per als treballadors i que en cap cas comportin acomiadaments".

Segons la UGT, la companyia va aplicar un ERTO entre octubre i el 31 de gener precedit d'"una contractació massiva a través d'ETT" el gener del 2023 i de demanar "flexibilitat" a la plantilla davant la mala marxa del negoci.

Dijous, 15 de febrer, tindrà lloc una reunió entre la direcció de l'empresa i el comitè, i divendres, 16, una trobada de mediació amb la Generalitat.

La fàbrica de Vacarisses s'encarrega de tot el procés de producció de màquines d'aire condicionat que Johnson Controls-Hitachi Air Conditioning ven majoritàriament a França.

ARXIVAT A:
TecnologiaDrets laborals
Anar al contingut