Barcelona

L'AVE podria arribar a Barcelona el 20 de febrer

Els maquinistes de Renfe treballen amb la data del dimecres 20 de febrer, d'aquí a un mes, per posar en servei l'alta velocitat a Barcelona. Segons ha pogut saber Catalunya Ràdio, aquest col·lectiu està acabant els cursos d'aprenentatge dels trens AVE per donar el servei comercial a partir d'aquesta data.

Actualitzat

Oficialment, ni Renfe ni el ministeri volen confirmar res, però fonts de la companyia reconeixen que tenen el 20 de febrer, dos dies abans que comenci la campanya electoral de les eleccions generals del 9 de març, com a data orientativa per a l'arribada de l'AVE.

En aquest sentit, l'Adig assegura que les obres van a bon ritme, perquè les tasques d'excavació del tram final ja estan gairebé acabades. Ara només queda col·locar la via, la catenària i els sistemes de seguretat, una feina que no acostuma a donar sorpreses. El president de l'Adif, Antonio González Marín, ha dit que l'alta velocitat arribarà un cop s'hagin acabat totes aquestes tasques, que no solen donar sorpreses.

El dia 20 de febrer se situa més enllà del 15, la data aproximada que preveu la Generalitat per reobrir el tunel del Gornal de Ferrocarrils, una obertura que serà prèvia a l'arribada de l'alta velocitat a Barcelona.
Ara mateix no es pot comprar cap bitllet avançat per al corredor d'alta velocitat més enllà de l'11 de febrer.

Anar al contingut