Madrid

L'atur puja un 6,25% a l'agost a Catalunya i situa el total d'aturats en 342.000

A l'agost, 20.000 persones s'han quedat sense feina a Catalunya. Aquesta xifra equival a un 6,25% més respecte al mes anterior i situa el total d'aturats en 342.000. Aquest percentatge supera el del conjunt de l'Estat de dos punts. A Espanya, la pujada ha estat d'un 4,2%, és a dir, un total de 103.000 persones s'han quedat sense feina. Aquestes xifres són les més altes dels últims deu anys. Amb aquesta nova pujada, la cinquena consecutiva, la xifra total d'aturats se situa en 2.530.000 persones, segons dades del Ministeri de Treball.

Actualitzat

L'atur ha pujat a tots els sectors, però molt especialment al de serveis, pels contractes lligats a les feines d'estiu, seguit de la construcció i la indústria. En termes interanuals, la construcció és el sector amb pitjors resultats i on més ha augmentat l'atur, ja que s'han superat les 178.000 persones.

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha reconegut que aquestes dades són "objectivament dolentes". Per aquest motiu, l'executiu ha anunciat que posarà en marxa polítiques actives de treball per als desocupats, especialment els del sector de la construcció.

En dotze anys, l'atur ha pujat vuit vegades un mes d'agost però no havia assolit mai uns nivells com els d'enguany. Des de l'agost del 2007 l'atur s'ha incrementat 74.609 persones a Catalunya, xifra que representa un increment del 27,8%. En l'àmbit estatal, la taxa de desocupació acumula una pujada de mig milió de persones, un 24,7%.

Feia deu anys que no se superava la barrera dels 2,5 milions d'aturats. La consellera i el ministre de Treball, Mar Serna i Celestino Corbacho, ja van avançar que el nombre de persones sense feina s'incrementaria. El Ministeri de Treball ha reconegut que aquestes dades mostren un "empitjorament de la situació", però remarca que la situació actual és molt diferent de la del 1993, quan la taxa d'atur va arribar a un 22%. L'actual és d'un 10,5%.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut