Làsers i senyals lluminosos: s'activa per primer cop el sistema antiboira a l'AP-2

Es tracta d'un dispositiu pioner a l'Estat que es posa en marxa en funció de la densitat de la boira i les condicions de visibilitat

RedaccióActualitzat

La intensa boira al pla de Lleida ha obligat a activar per primer cop el sistema per baixa visibilitat a l'autopista AP-2, entre Castelldans i les Borges Blanques. 

És el primer dispositiu d'aquestes característiques que s'instal·la a l'Estat i es tracta d'un mecanisme automàtic que s'activa segons la densitat d'aquest fenomen i les condicions de visibilitat.

D'aquesta manera, en direcció Barcelona, un sistema làser delimita els carrils de la calçada i fa senyals intermitents si detecta un vehicle a una velocitat més baixa del normal o aturat.

En sentit Lleida, s'ha instal·lat un sistema de balises de colors que avisa els conductors quan hi ha un vehicle circulant davant seu a poca distància. En aquest cas, la llum verda passa a ser taronja per alertar d'aquesta circumstància.

A més, panells informatius i càmeres permeten limitar la velocitat i restringir la circulació a un únic carril. De fet, en aquest tram d'uns deu quilòmetres, on es produeixen molts accidents, el límit és variable i es pot reduir fins als 40 quilòmetres per hora.

La intensa boira ha provocat que aquest dimarts s'hagués de reduir la velocitat a 40 quilòmetres/hora (3Cat)

El dispositiu es complementa amb un radar de tram per fer seguiment del compliment de la velocitat establerta en funció de les condicions meteorològiques existents.

Amb tot plegat, es vol incrementar la seguretat d'aquesta via que ha multiplicat el nombre de vehicles i camions des de l'alliberament del peatge i que és considerat un punt negre per l'alta sinistralitat. 

D'altra banda, aquest dimarts, una altra de les vies principals de les comarques de Lleida, l'A-2, també s'ha vist afectada per aquest fenomen meteorològic. I és que la falta de visibilitat ha fet que el Servei Català de Trànsit (SCT) recomanés moderar la velocitat i utilitzar llums antiboira en un tram de fins a 57 quilòmetres entre Soses i Fondarella:

 

ARXIVAT A:
Trànsit
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut