Un veí del Raval ajuda dos menors que dormen a la comissaria de Ciutat Vella
Un veí del Raval ajuda dos menors que dormen a la comissaria de Ciutat Vella
Barcelona

L'arribada de menors no acompanyats es multiplica per 10 en 4 anys

La Generalitat reconeix que la situació és d'emergència i l'oposició acusa el govern de falta de coordinació i planificació

Actualitzat

La situació que estan vivint els menors estrangers no acompanyats és d'emergència. Així ho ha reconegut el conseller de Treball i Afers Socials i Famílies al Parlament, on ha comparegut per donar explicacions.

Chakir el Homrani ha posat xifres.

Fins al 2015, arribaven a Catalunya entre 300 i 400 menors estrangers no acompanyats cada any.

El 2016 hi va haver un primer repunt, i ja van ser 700.

Però les xifres van augmentar significativament l'any passat i, especialment, aquest. El 2017 van ser 1.700 i, segons el conseller, aquest any es tancarà "bastant per sobre", ha dit, dels 3.000 menors no acompanyats.

 

Chakir el Homrani, conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, ha reconegut al Parlament que la situació és molt complicada:

"Pertoca revisar el sistema d'infància. I ens pertoca fer-ho a tots plegats. Perquè el sistema d'infància no estava pensat per a aquests perfils."

 

 

L'oposició ha criticat el govern de falta de coordinació i planificació:

Noemí de la Calle, Cs:

"No poden dir que no sabien que això passaria. S'estava alertant des de l'oposició, des dels mateixos centres, des dels sindicats, des del Col·legi d'Educadors i Educadores Socials, que des de fa anys reclamen un canvi i una reforma del sistema de protecció."

Raül Moreno, PSC:

"La situació d'urgència ve donada ara mateix per l'augment del nombre de menors que arriben a Catalunya. Però també per una manca d'acció per part de governs anteriors que no van veure i potser no van preveure, tot i aprovar-ho al Parlament, la situació que ara tenim i, per tant, ara hem de córrer."

Marta Ribas, Catalunya en Comú-Podem:

"El pecat original és haver-ho deixat tot en mans de la DGAIA. No per incapacitats de la DGAIA sinó perquè s'ha deixat en mans d'una DGAIA amb uns recursos que ja estaven col·lapsats."

Vidal Aragonés, CUP:

"On es dediquen els recursos? Nosaltres volem fer una crítica molt contundent que el 80% de les places de DGAIA són de gestió privada. I pensem que aquest no és el procés de solució sinó que forma part del problema."

 

 

ARXIVAT A:
MenorsMigracions
Anar al contingut