Joan Laporta en una imatge d'arxiu (Foto: EFE)
Laporta assegura estar més motivat i fort que mai. (Foto: EFE)
Barcelona

Laporta acusa dirigents de CiU i ERC de ser darrere de la demanda del Barça

La polèmica oberta al Camp Nou entre l'actual junta, presidida per Sandro Rosell, i l'anterior, al capdavant de la qual hi havia Joan Laporta, ha arribat a la política catalana. L'expresident del Barça i actualment candidat a la Generalitat per Solidaritat Catalana ha acusat Esquerra Republicana i Convergència i Unió de ser darrere la demanda que el Barça interposarà contra ell amb l'objectiu de fer fracassar la seva carrera política.

Actualitzat
Futbol i política tornen a relacionar-se, aquesta vegada en l'àmbit català. L'expresident del Barça i candidat per Solidaritat Catalana a les eleccions del pròxim 28 de novembre, Joan Laporta, ha traslladat la convulsa situació que viu el Barça, amb la guerra oberta entre ell i Sandro Rosell i la demanda de responsabilitat civil que la junta de compromissaris va aprovar en contra de la seva gestió econòmica, a l'escenari polític. Acusa ERC i CiU de ser darrere la demanda del Futbol Club Barcelona.

Ernest Benach, en el punt de mira

Laporta ha assegurat, en una entrevista a Europa Press, que diversos sectors d'Esquerra Republicana estan interessats a perjudicar la seva carrera política. Temen, diu, la irrupció de Solidaritat Catalana per a la Independència (SI), que segons alguns sondejos té possibilitats d'entrar al Parlament i, fins i tot, de formar grup parlamentari propi.

Assegura que membres d'aquesta formació van mantenir converses amb persones de la candidatura de Sandro Rosell a la presidència del Barça per dir-los: "Et donarem suport si quan arribes et carregues Laporta."

L'expresident blaugrana ha descartat noms com Joan Puigcercós, Josep-Lluís Carod-Rovira, Jordi Portabella o Rafael Niubò, a qui aprecia i amb qui ha dit que té una bona relació. En canvi, ha apuntat directament contra Ernest Benach, que actualment presideix el Parlament català i que freqüenta sovint la tribuna blaugrana.

Vincles amb CiU

També ha acusat CiU de ser darrere la demanda del Barça. Laporta ha recordat que el pare de Sandro Rosell és de Convergència i Unió i que l'actual junta directiva té vincles molt estrets amb la federació nacionalista.

Més fort que mai

Laporta considera la nova directiva del Barça "nens de paper" a qui els "sèniors" han de controlar, en referència al consell de savis del club que Rosell ha impulsat. Alerta que Rosell és una persona molt influenciable i que pot ser "fàcilment instrumentalitzable davant dels poders fàctics, polítics i mediàtics" que volen veure com fracassa en la política.

Lluny de veure's abatut, Laporta planta cara i assegura que està passant tot el contrari. "No van calcular bé la jugada perquè ara estic més fort i motivat que mai", ha afegit.

En la mateixa entrevista, Laporta ha anunciat que presentarà una querella criminal contra Sandro Rosell i la seva junta.
Anar al contingut