Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona impulsa la privatització dels serveis funeraris

L'Ajuntament de Barcelona traurà a concurs el 36% de Serveis Funeraris de Barcelona, segons ha confirmat l'alcalde Jordi Hereu, per tal de privatitzar el sector. La decisió ha arribat en una reunió convocada aquest dilluns i es votarà a la comissió d'Hisenda i Pressupostos aquest dimecres i al ple, el 23 de juliol. Actualment, el consistori n'és el soci majoritari i controla el 51% de la funerària municipal. L'altre accionista és Mémora, el principal grup funerari de l'estat espanyol.

Actualitzat
L'Ajuntament vol vendre part de les accions de la companyia funerària i reduir la seva participació, que actualment és del 51%, al15%. Com que el mercat de les funeràries està liberalitzat, qualsevol empresa de fora de Barcelona pot treballar a la ciutat. En canvi, com que Serveis Funeraris de Barcelona és una empresa pública, no pot dur a terme la seva activitat en altres municipis. És per això que els sindicats reclamen que es privatitzi.

Jordi Hereu ha assegurat que l'Ajuntament sempre es mantindrà als serveis funeraris de la ciutat per "preservar la qualitat i les condicions socials del servei" i ha exigit al grup que aconsegueixi aquest 36% que tingui la seu a Barcelona.

L'alcalde ha reconegut que s'espera que sigui Mémora qui guanyi el concurs, de manera que controlaria el 85% de Serveis Funeraris de Barcelona. L'empresa, amb seu social a Madrid, ha anunciat que si aconsegueix el control de la majoria de la societat mixta, traslladarà la seu a Barcelona i hi realitzarà inversions per valor de 110 milions d'euros.

Gairebé tots els grups municipals donen suport a la privatització, tret d'ICV, que s'hi ha manifestat en contra. El líder del grup a l'Ajuntament de Barcelona, Ricard Gomà, ha recordat que els resultats dels serveis són beneficiosos i vendre'ls suposaria una pèrdua "molt important" de patrimoni i ingressos.

Amb aquesta operació de venda, l'Ajuntament de Barcelona també intentarà recuperar el 100% del capital dels cementiris municipals, dels quals ara Mémora té el 49% que li manca.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut