El saló de plens de l'Ajuntament de Barcelona, durant el ple de divendres passat (ACN)
El saló de plens de l'Ajuntament de Barcelona, durant el ple de divendres passat (ACN)
Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona celebrarà aquest dijous el ple dels pressupostos

Serà el segon intent d'aprovar els comptes públics després que, la setmana passada, l'equip de govern va desconvocar el ple "in extremis" perquè no tenia prou suports

Actualitzat

L'Ajuntament de Barcelona celebrarà dijous el ple extraordinari per intentar aprovar els pressupostos. Serà el segon intent del govern d'Ada Colau per aprovar els comptes públics. La setmana passada, l'equip de govern municipal va desconvocar el ple "in extremis" perquè no tenia prou suports.

L'acord amb la CUP sembla ara més proper que fa uns dies, tot i que cal que les bases cupaires decideixin la posició del partit en les assemblees d'aquest dimecres. De fet, amb una abstenció de la formació anticapitalista n'hi hauria prou perquè els comptes tirin endavant. Colau ha assegurat a l'Agència Efe que les negociacions per a arribar a un principi d'acord entre el govern i la CUP per aprovar els pressupostos municipals "continuen obertes" i que encara no hi ha cap acord concretat.

La CUP va presentar va setmanes les seves condicions per no votar en contra dels primers pressupostos d'Ada Colau. Una renda garantida a les dones, el carnet de ciutat per als "sense papers" o la remunicipalització d'alguns serveis són algunes de les mesures que exigia la formació anticapitalista a les quals, d'entrada, el govern de Colau no s'oposava.

Les discrepàncies en el temps d'aplicació no van permetre l'acord i van fer que l'Ajuntament suspengués el ple de la setmana passada. Al mateix temps, però, es van intensificar les negociacions. Barcelona en Comú i CUP han anat acostant posicions en aspectes com la remunicipalització de serveis com Barcelona Televisió, els treballadors de la qual, després d'una sentència favorable, aspiren a passar a ser de plantilla municipal. També s'ha produït un acostament en l'eliminació dels antiavalots de la Guàrdia Urbana, un punt que demanava la CUP i que Barcelona en Comú duia al seu programa electoral. La resolució, en tot cas, quedarà emmarcada en el Pla Director de la Policia de Barcelona, que s'està elaborant.

Anar al contingut