Agents de la Guàrdia Civil en un registre el mes de setembre de 2017
Agents de la Guàrdia Civil en un registre el mes de setembre de 2017

L'agenda del judici del procés: comença la desfilada de guàrdies civils al Suprem

Marta ViladotActualitzat

Aquesta setmana començarà la desfilada de guàrdies civils pel Tribunal Suprem. No hi ha sessió prevista per a dilluns, i el primer que s'haurà de fer dimarts és acabar amb els testimonis que no van poder declarar dijous perquè es va allargar l'interrogatori al major Trapero.

El primer citat és el que va ser subsecretari d'Hisenda amb Cristóbal Montoro. La fiscal es va queixar del problema que va suposar el canvi de dia per a aquest testimoni, perquè ara viu a Londres. També està citat David Badal, de la Conselleria de Treball.

A partir d'aquí s'entrarà en l'interrogatori als agents de les forces de seguretat. En les pròximes dues setmanes hi ha previstos fins a 34 agents de la Guàrdia Civil i 5 Mossos d'Esquadra.

Els guàrdies civils d'aquesta setmana que ve estan relacionats amb els diferents escorcolls del 20 de setembre i amb els que van analitzar els correus electrònics dels processats. Seran 24 en total. La setmana del 25 començaran a declarar els vinculats amb l'1 d'octubre.

 

Especial relacionat: Les claus del judici del procés

 

Amb policies, però sense vídeos?

Durant les compareixences com a testimonis dels agents de les forces de seguretat, algunes defenses van demanar que es tornin a projectar vídeos. Una altra cosa serà que el tribunal ho permeti, perquè el president Manuel Marchena ja va avisar que no hi haurà més vídeos fins a la fase documental.

Divendres, les defenses van presentar un escrit de protesta, denunciant l'obstacle que suposa no poder veure material audiovisual durant la declaració de guàrdies civils. Consideren que és primordial veure documents que demostrin si hi ha o no contradicció.

 

ARXIVAT A:
Judici procésGuàrdia CivilProcés català
Anar al contingut